Zacusca de fasole boabe

de Anamaria7 in Zacusca, 5 Sep 2011 | 8771 vizualizari

 

Uuuuau! Cine vine la o felie de pita de casa cu zacusca? Iarna cand ninge afara pica la fix! Cred ca intrece in topul preferintelor pe cea de vinete (prima in top pana acum :P) Incredibila, mama scumpa! Ai avut dreptate cu cimbrul si busuiocul, dau o aroma minunata! E prima data cand o incercam, ne-am uitat intai la varianta Laurei Sava careia ii multumim :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata
  • 4 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1L ulei
  • 1L bulion
  • sare, piper boabe
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 legatura cimbru
  • busuioc proaspat
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole boabe:

Fasolea se fierbe in apa cu sare si o legatura de cimbru. Ceapa, gogosarul si morcovul se toaca marunt.


Intr-o oala maaaare punem uleiul la incins, calim ceapa, apoi adauam morcovul, iar cand s-a inmuiat si aceasta punem gogosarul si condimentam cu putina sare si piper boabe. Lasam pe foc mic sa fiarba pana ce se inmoaie totul, apoi adaugam fasolea scursa. Dupa 15 minute turnam si bulionul, lasam putin, verificam gustul condimentam daca mai trebuie. Adaugam o legatura de cimbru legata cu ata alimentara si busuioc maruntit si mai lasam sa fiarba putin sa se intrepatrunda aromele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

23.10.2011, 21:19

n-am facut niciodata cu fasole

Anamaria7 1

27.10.2011, 21:40

mie parca imi place mai mult ca cea cu vinete e oricum mai satioasa, parca merge mancata si fara paine, cu o salata (eu si combinatiile mele )

dantes 1

20.09.2014, 11:21

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete