Zacusca de ghebe

de Constelatialeu in Zacusca, 15 Sep 2014 | 2201 vizualizari

 

Am gasit sa cumpar niste ghebe o frumusete.Cum bugetul e cam intrat la apa n-am luat decat 2 kg si am zis sa incropesc cateva borcanele de zacusca,sa fie acolo de pofta...

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg ghebe curatate,fierte si taiate
  • 400 g morcov curatat
  • 500 g ceapa rosie curatata
  • 1 kg ardei gras rosu,curatat de seminte si cotoare
  • 800 g pasta de tomate
  • 500 ml ulei ( eu am scapat un pic mai mult ulei,dar e suficient doar 500 ml)
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Mai intai ne ocupam de ghebe,le curatam,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le alsam sa se scurga bine.Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica.Ceapa o taiem marunt.Punem tuciul pe foc,adaugam uleiul,lasam sa se incinga ,adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie,cu focul mic,cca 30 min,apoi adaugam ardeiul si morcovul si mai lasam 30 min sa se patrunda bine.Apoi punem ghebele taiate si lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora,potrivim de sare.Dupa aceea adaugam pasta de tomate si lasam sa scada pana iese uleiul desupra.Adaugam boabe de piper si foi de dafin.Punem zacusca in borcane asa fierbinte,capacim borcanele si apoi le acoperim cu o patura,lasam sa se raceasca pana a doua zi cand depozitam borcanele in camara.

 

TIPS-URI

1

foile de dafin se scot,nui se lasa,ca amareste zacusca

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

16.09.2014, 08:56

Ce aroma au ghebele .Mmmmmm

dantes 1

16.09.2014, 17:30

Foarte buna!

diaconta 1

16.09.2014, 22:29

Bravo harnicuto

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe