Zacusca de vinete

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 18 Sep 2010 | 5917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cantitate
  • 5x720 g
  • 3 kg vinete
  • 1,5 kg rosii
  • 1,5 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovii
  • 750 ml ulei
  • sare,piper,foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala cu apa clocotita si se mai lasa 5 min pe foc,se decojesc si se trec prin masina de tocat.



Intr-o cratita mare/ciaun se pune uleiul si ceapa.Cand ceapa s-a inmuiat se adauga morcovul si se mai lasa 10 min,amestecand incontinuu,apoi se adauga ardeiul dat prin masina de tocat,vinetele tocate, si rosiile.Zacusca se tine pe foc mic(amestecand des)pana incepe uleiul sa iasa la suprafata.

Borcanele se sterilizeaza in cuptor,se toarna zacusca lasand spatiu de 2 degete si se dau la cuptor 30-40 de min la foc mediu-mic.

Se scot borcanele din cuptor si se pune deasupra 1-2 lg de ulei incalzit si se infileteaza capacele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Laly 1

18.09.2010, 23:51

Ce bunatate,vin si eu la o portie

Corinuta 1

19.09.2010, 17:26

imi placeee! doar ca eu pun bulion n loc de rosii

ionix 1

20.09.2010, 15:41

@Rivka... nah, n-are timp frate-miu nici sa respire... munceste-n draci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei cu morcov