Zacusca de vinete

de roxana_simona in Zacusca, 12 Sep 2015 | 1637 vizualizari

 

Reteta este facuta dupa aceasta http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vinete-2-50744.html

 

INGREDIENTE

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 2.5 kg de gogosari
  • 2.5 kg ceapa alba
  • 700 g pasta de rosii
  • 2 plicuri conservant
  • 1 l ulei+ 150 ml pentru sfarsit
  • 3 linguri de sare mare
  • piper alb macinat
  • 4-5 foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc pe gratar, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge de zeama.


Ardeii kapia si gogosarii se coc tot pe gratar,se scot intr-o oala mare, se presara sare si se acopera cu un capac pana cand se fac toti pe gratar,se curata de coaja si se seminte,zeama ramasa se strecoara si se pune in zacusca cand se prepara.


Ceapa se curata de coaja, se da prin robotul de bucatarie, se pune intr-o oala impreuna cu 1 l de ulei, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 1/5-2 ore,se amesteca des pentru a nu se lipii.


Se dau pe rand prin masina de tocat vinetele scurse de zeama,ardeii si gogosarii si se pun intr-o oala mare, impreuna cu ceapa fiarta.


Se pune sarea, piperul, foile de dafin, conservantul si pasta de rosii si se amesteca toata compozitia foarte bine.


Se pune la foc mic pentru circa 2 ore, se amesteca des pentru a nu se arde zacusca.


Borcanele se spala intre timp si se lasa sa se usuce bine.


Cand zacusca este gata,se pune in borcanele curate punand o lama de cutit sub fiecare borcan.


Se incalzeste uleiul si se pune deasupra la fiecare borcan si se inchid bine cu capace curate.


In oala in care a fost facuta zacusca se pun borcanele umplute,impachetate cu hartie, se toarna apa calda in oala si se pune la foc pana da un clocot pentru a se steriliza, se lasa in oala pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

se conserva in beci sau la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

13.09.2015, 08:38

mirela0911 1

13.09.2015, 09:45

Foarte buna!

roxana_simona 1

22.09.2015, 15:25

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete pt iarna