Zacusca de vinete cu ciuperci

de merisor in Zacusca, 29 Aug 2013 | 16423 vizualizari

 

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg ceapa
  • 2 Kg vinete
  • 2 kg ardei copti(capia si gogosar)
  • 1 kg pasta de rosii cu ardei
  • 1 kg ciuperci conservate
  • 750 ml ulei
  • piper macinat
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare dupa gust
  • 4 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci:

Vinetele si ardeii se cantaresc dupa ce au fost coapte si curatate.


Eu folosesc aceste cantitati pentru vasul meu de 7l in care pregatesc zacusca.


Mai intai se coc vinetele si ardeii, se curata si se lasa la scurs.


Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei cu putina sare, pana devine tranlucida, apoi punem ciupercile scurse si tocate si mai lasam putin pe foc amestecand din cand in cand. Nu este riscul sa se lipeasca pentru ca este ulei mult.


Trecem vinetele si ardeiul prin robot si le punem in vasul in care vom pregati zacusca, apoi adaugam ceapa si ciupercile si omogenizam.


Asezonam cu piper, cimbru, sare si foi de dafin si dam vasul la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 3 ore.


Pe parcurs, mai scoatem vasul din cuptor si mai amestecam zacusca cu o paleta de lemn.


De cate ori scoatem vasul, oprim cate o lingura de zacusca pe o farfurie si lasam sa se raceasca, apoi gustam sa ne dam seama daca mai adaugam condimente.


Dupa ce incepe sa se ridice ulei deasupra inseamna ca este aproape de final si punem pasta de rosii cu ardei.


Mai lasam la cuptor circa 30 - 40 de minute, timp in care mai gustam si mai potrivim de sare si condimente daca mai este cazul.


Apoi pregatim borcanele, le spalam, le scurgem si le punem intr-o tava, pe care o vom introduce la cuptor dupa ce scoatem zacusca, pentru a steriliza borcanele.


Lasam tava cu borcane in cuptor 5 minute, apoi umplem borcanele cu zacusca, punem capacele si le dam din nou la cuptor pentru alte 5 minute, dupa care stingem focul si lasam tava cu borcanele in cuptor pana la racirea acestora.


Eu le-am lasat pana a doua zi, apoi le-am trecut in camara.


Iese o zacusca usor picanta si usor dulceaga.


 

TIPS-URI

1

Dupa fierbere, surplusul de ulei se inlatura (daca se ridica mult deasupra).

2

Se pot pune ciuperci proaspete, dar bine calite impreuna cu ceapa.

3

Pasta de rosii cu ardei poate fi inlocuita de bulion sau chiar rosii proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (67)

nilgun 1

01.09.2013, 11:23

ce prezentare minunata

diaconta 1

01.09.2013, 16:36

Harnicuta Meri

xana 1

03.09.2013, 12:26

Camara mea nu e asa de racoroasa, oare zacusca se va pastra bine daca o fac?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!