Zama de cartofi cu moare si jambon afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Dec 2019 | 4064 vizualizari

 

 Ne-a fost cam dor de fel acesta de zama care se manaca pe la noi in Ardeal , iarna . S-a acrit moarea [ zeama de varza acra ] . In plus la ultimele ,, sapaturi arheologice "' am gasit un rotocol serios de la un jambonel . Trebuie pregatit rapid ca ne ajunge altul mai proaspat din urma . Cea mai buna alegerea mi-a parut sa prepar o zama consistenta de cartofi cu moare , asa , sa contracarez frigul de afara !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 l moare-zeama de varza acra
  • 1 felie generoasa de jambon afumat -500 gr
  • 4 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita pasta ardei iute -produs propriu
  • 1 tija marar uscat
  • 1 pahar smantana grasa
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de cartofi cu moare si jambon afumat:

  1.  Jambonul se spala si se pune la fiert in zeama de  varza .
  2. Puneti acum tija de marar uscat .
  3. Zeama de varza se fierbe separat si se adauga in oala la sfarsitul prepararii.
  4. Daca se pune la inceput , legumele se vor fierbe foarte greu .
  5. Legumele se curata , se spala.Ceapa  si usturoiul se toaca marunt .Telina se feliaza .Cartofii se taie cuburi .
  6. Morcovul se taie rondele -cu cutitul ondulat [ cel pentru branzeturi -daca aveti ] .
  7. Sotati in ulei aceste legume pana observati ca ceapa devine sticloasa[mai putin cartofii].
  8. Puneti pasta de ardei iute . Amestecati .
  9. Nu se sareaza . Moarea si jambonul sunt sarate si elibereaza suficienta sare .
  10. Turnati 1.5 l apa si fierbeti 1o minute pana morcovul este aproape patruns .
  11. In acest moment se pun cartofii . Eu ii pun la interval de 10 min.
  12. O parte din cartofi va fierbe mai bine si va da textura zamei .
  13. In  momentul  cand cartofii sunt fierti se completeaza cu moarea in care a fiert jambonul .
  14. Jambonul se portioneaza si se serveste la fiecare in farfurie [ Fac asta sa fiu sigura ca-mi mai ramne si mie :))]
  15. Dati prospetime cu patrunjel verde , sau telina vertde tocate .
  16. La servire puneti alaturi smantana , ceapa rosie , verd e, ardei iuti .

            Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Nu se sareaza . Moarea si jambonul sunt sarate si elibereaza suficienta sare .

2

Zeama de varza se fierbe separat si se adauga in oala la sfarsitul prepararii.

3

Daca se pune la inceput , legumele se vor fierbe foarte greu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de cartofi cu moare si jambon afumat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza