Zama de fasole boabe

de mihaelar63 in Ciorbe, 24 Noi 2011 | 5793 vizualizari

 

Cea mai buna zama [ ciorba] de fasole bobe e din boabe proaspete doar pe jumatate coapte . In zoana aceasta fasole se mai numeste si ,, in parga ''.
E o incantare cand merg in gradina si culeg diferite soiuri , in farfurie boabe de diferite culori si marimi , iar daca mai nimereste si cate o pastaie verde nu-i bai !!!

 

INGREDIENTE

  • Un bol mare cu boabe de fasole [1 kg ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 400 gr carnaciori [ facultativ ]
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de fasole boabe:

Legumele se spala si se curata .


Morcovul rondele , ceapa si gogosarul cuburi se prajesc usor in ulei se sareaza se adauga carnaciorii taiati marunt si 4 l apa .


Puneti si fasolea la fiert timp de 1 ora .


La sfarsit dregeti ,, zama '' cu smantana , ardei iute si verdeturi .

 

TIPS-URI

1

 E mai gustoasa daca emai acrisoara asa ca puneti si puti otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.11.2011, 19:54

si mie imi place fasolea in parga, iese o ciorba jos palaria

alinutzika 1

26.11.2011, 15:28

ioi cum arata...

jolygina 1

16.08.2012, 00:51

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu urzici