Zama de fasole boabe

de mihaelar63 in Ciorbe, 24 Noi 2011 | 5036 vizualizari

 

Cea mai buna zama [ ciorba] de fasole bobe e din boabe proaspete doar pe jumatate coapte . In zoana aceasta fasole se mai numeste si ,, in parga ''.
E o incantare cand merg in gradina si culeg diferite soiuri , in farfurie boabe de diferite culori si marimi , iar daca mai nimereste si cate o pastaie verde nu-i bai !!!

 

INGREDIENTE

  • Un bol mare cu boabe de fasole [1 kg ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 400 gr carnaciori [ facultativ ]
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de fasole boabe:

Legumele se spala si se curata .


Morcovul rondele , ceapa si gogosarul cuburi se prajesc usor in ulei se sareaza se adauga carnaciorii taiati marunt si 4 l apa .


Puneti si fasolea la fiert timp de 1 ora .


La sfarsit dregeti ,, zama '' cu smantana , ardei iute si verdeturi .

 

TIPS-URI

1

 E mai gustoasa daca emai acrisoara asa ca puneti si puti otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.11.2011, 19:54

si mie imi place fasolea in parga, iese o ciorba jos palaria

alinutzika 1

26.11.2011, 15:28

ioi cum arata...

jolygina 1

16.08.2012, 00:51

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, de post