Zama speciala de cartofi

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Dec 2015 | 2330 vizualizari

 

Speciala a iesit pe gustul meu. Am vrut o zama de cartofi dar nu de oricare, una asa  sa o tin minte. Diferenta de gust o aduce de aceasta data otetul de ardei iuti conservati si mustarul .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 600 g costita afumata
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 telina mica
  • 1 praz mic
  • 2 fire tulpini telina apio
  • 2 fire marar verde
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet de pe ardei iuti conservati
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama speciala de cartofi:

  1. Legumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul  si ardeii.
  2. Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele.
  3. Sotati usor prazul, morcovul, apio, telina si ardeii. Turnati deasupra 3 l apa.
  4. Splati costita afumata si o taiati felii subtiri mici pe care le increstati. Puneti mararul si cimbrul.
  5. Puneti costita la fiert [ aceasta de regula este foarte sarata asa ca nu este nevoie sa adaugati sare ]
  6. Intre timp curatati, spalati si taiati cuburi cartofii. Ii adaugati la fiert in 2-3 etape pe masura ce ii curatati. Asa veti obtine grade diferite de consistenta. Cei pusi la fiert la inceput vor ingrosa usor zeama fara sa fiti nevoiti sa mai folositi faina.
  7. Cand legumele sunt patrunse [ in aprox 20 minute ] se acreste cu otet de la ardei iuti conservati.
  8. Se amesteca smantana cu mustar, se dilueaza cu zeama fierbinte si se aduga in oala amestecand mereu.
  9. Gustati si adugati sare doar daca este nevoie .
  10. Serviti zama de cartofi improspatata cu patrunjel verde si codite de ceapa verde taiata.
  11. Noi am avut langa, ceapa verde, ceapa rosie, ardei iute, ridichi.
 

TIPS-URI

1

Daca folositi afumatura aceasta este foarte sarata . Gustati la sfarsit si daca este nevoie sarati .

2

Smantana intai se dilueaza cu zeama calda si apoi se adauga in zama/ ciorba pentru a preveni formarea cocoloaselor .

RETETA IN IMAGINI

Zama speciala de  cartofi-0
Zama speciala de  cartofi-1
Zama speciala de  cartofi-2
Zama speciala de  cartofi-3
Zama speciala de  cartofi-4
Zama speciala de  cartofi-5
Zama speciala de  cartofi-6
Zama speciala de  cartofi-7
Zama speciala de  cartofi-8
Zama speciala de  cartofi-9
Zama speciala de  cartofi-10
Zama speciala de  cartofi-11
Zama speciala de  cartofi-12

COMENTARII (37)

Gicuta69

Gicuta69 1

14.12.2015, 09:06

Sidy

Sidy 1

17.12.2015, 06:36

Am promis ca nu mai comentez retetele, ca sa nu mai supar pe nimeni, dar zama asta -i prea faina !

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

17.01.2016, 20:30

Vai ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!