Zama speciala de cartofi

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Dec 2015 | 2676 vizualizari

 

Speciala a iesit pe gustul meu. Am vrut o zama de cartofi dar nu de oricare, una asa  sa o tin minte. Diferenta de gust o aduce de aceasta data otetul de ardei iuti conservati si mustarul .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 600 g costita afumata
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 telina mica
  • 1 praz mic
  • 2 fire tulpini telina apio
  • 2 fire marar verde
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet de pe ardei iuti conservati
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama speciala de cartofi:


  1. Legumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul si ardeii.

  2. Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele.

  3. Sotati usor prazul, morcovul, apio, telina si ardeii. Turnati deasupra 3 l apa.

  4. Splati costita afumata si o taiati felii subtiri mici pe care le increstati. Puneti mararul si cimbrul.

  5. Puneti costita la fiert [ aceasta de regula este foarte sarata asa ca nu este nevoie sa adaugati sare ]

  6. Intre timp curatati, spalati si taiati cuburi cartofii. Ii adaugati la fiert in 2-3 etape pe masura ce ii curatati. Asa veti obtine grade diferite de consistenta. Cei pusi la fiert la inceput vor ingrosa usor zeama fara sa fiti nevoiti sa mai folositi faina.

  7. Cand legumele sunt patrunse [ in aprox 20 minute ] se acreste cu otet de la ardei iuti conservati.

  8. Se amesteca smantana cu mustar, se dilueaza cu zeama fierbinte si se aduga in oala amestecand mereu.

  9. Gustati si adugati sare doar daca este nevoie .

  10. Serviti zama de cartofi improspatata cu patrunjel verde si codite de ceapa verde taiata.

  11. Noi am avut langa, ceapa verde, ceapa rosie, ardei iute, ridichi.

 

TIPS-URI

1

Daca folositi afumatura aceasta este foarte sarata . Gustati la sfarsit si daca este nevoie sarati .

2

Smantana intai se dilueaza cu zeama calda si apoi se adauga in zama/ ciorba pentru a preveni formarea cocoloaselor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama speciala de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Gicuta69 1

14.12.2015, 09:06

Sidy 1

17.12.2015, 06:36

Am promis ca nu mai comentez retetele, ca sa nu mai supar pe nimeni, dar zama asta -i prea faina !

Aurelia 07_07 1

17.01.2016, 20:30

Vai ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Bors cu legume si boabe