Zarzavat pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 9 Sep 2010 | 31269 vizualizari

 

Acesta este reteta mea de zarzavat ce o fac an de an...nu stiu sa va dau cantitatile sincer pentru ca fac dupa ochi in functie de cat de mult vreau sa imi iese..asa ca puteti face mai putin ,mai mult ,cum doriti..

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • patrunjel
  • morcov
  • radacina de pastarnac
  • frunze de telina
  • ceapa
  • sare mare
  • putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna:

gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.


le curatam cotoarele si toate semintele.


ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).


ceapa se curata ,se spala si se toaca.


morcovul il radeti,il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.


patrunjelul si frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.


pastarnacul il curatati ,il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.


intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.


peste puneti sare mare(eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare).


il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.


dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici),luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.


asa faceti cu tot zarzavatul.


deasupra puneti putin conservant ,acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.


este foarte bun in cirbe,supe,tocanite.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:29

Rocsi........mai poti?

gaby_duceag 1

10.09.2010, 10:31

inafara de ceapa, EXACT asa il fac si eu

Rocsi 1

10.09.2010, 11:02

mersi medi....si noi luam mai mult proaspat iarna dar pun si putin la borcan in caz ca vreodata nu am prin casa nadina..julie incape ca am beci separat si incap multemultumesc lia dragacorina sa stii ca am 2 saptamani de cand fac...am terminat cu ce a fost mai greu ...acum sa vad dak mai pun niste gogosari in otet si sa mai coc niste ardei si vinete in rest am terminat si tocana si tot..o sa postez promit......pai suntem cam din aceeasi zona gabi...va multumesc mult pentru aprecieri si furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun