Zeama de pui de tara

de Rocsi in Ciorbe, 16 Noi 2010 | 10722 vizualizari

 

Inainte sa inceapa postul ,mama ar fi mancat o zeama de pui de tara,,,...asa ca m-am apucat de facut doar voia mama nu???

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei galben
  • jumatate gogosar
  • patrunjel verde
  • 1 pastarnac
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • bors de acrit
  • 1 mana taietei(daca reusiti sa ii faceti de casa atunci e perfect,ai mei au fost cumparati)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de pui de tara:

Se ia una bucata pui de tara. Se curata bine de tot ,de tot puful,apoi il parliti putin pe flacara aragazului. il transam si spalam bine fiecare bucata in parte. Punem bucatile de pui intr-o oala apoi acoperim bine cu apa. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba.


Pana incepe sa fiarba puiul pregatim legumele. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Morcovul in radem,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul si gogosarul il spalam si il taiem cubulete. Pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem bucatele.


Cand incepe zeama sa fiarba,o spumam usor cu o lingura. Dupa ce indepartam spuma mai lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam legumele rand pe rand. Acoperim oala cu un capac ,si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand a fiert mai bine de jumatate punem sucul de rosii. Cand e aproape fiert puiul adaugam taieteii ,pe care ii sfaramam putin in maini. Punem si borsul(in functie de cat il doriti de acru). Condimentati si cu sare si piper. Mai fierbem pana ce sunt si taieteii gata.


La urma ,inchidem aragazul,adaugam patrunjel verde,tocat marunt. Acoperim oala cu un capac cam jumatate de ora sa ia din savoare patrunjelului. Apoi serviti o portie generoasa.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de pui de tara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

20.11.2010, 11:09

mama

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 19:23

ce buna trebuie sa fi fost cu pasare de tara................

Rocsi 1

20.11.2010, 19:58

da a fost cik..mama stie k eu nu papa carne de tara ca nu imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei a la grec