Zeppole sarate

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2014 | 2200 vizualizari

 

In zona unde am locuit timp de 6 ani este specific ca de Craciun sa nu lipseasca faimoasele Zeppole si eu nu am asteptat sa vina Craciunul ca sa le fac.
Cum le scoteam din tigaie cum le devorau tigrisorii mei.
Foarte usor si foarte delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 kg cartofi
  • 1 cub drojdie proaspata
  • apa
  • 10 g sare
  • 1 litru ulei floarea soarelui
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeppole sarate:

Spalam cartofii si ii punem la fiert pana ce acestia sunt fierti destul de bine.


Odata fierti curatam coaja si ii pasam ca la piure.


Intr-un recipient cu apa calduta dizolvam drojdia.


Intr-un vas unde vom framanta adaugam faina si facem in mijloc o gaura unde adaugam cartofii pasati ,sarea si drojdia dizolvata si incepem sa framantam.


Daca aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina dar atentie aluatul nu trebuie sa fie exagerat de tare.


Lasam cel putin 2 ore la dospit la loc caldut .


Odata aluatul dospit incepem sa formam zeppolele.


Incepem sa facem cercuri si le mai lasam circa 15 min la dospit.


Intr-o tigaie cu bordurile inalte adaum ulei si lasam sa se incalzeasca .


Este necesar 1 litru ca zeppolele sa se scufunde.


Adaugam zeppolele in uleiul incalzit la maxim si ele nu trebuie sa stea mult 1minut pe o parte si 1 pe cealalta.


Se scot si se lasa intr-o sita acoperita cu hartie de bucatarie ca sa poata absorbi uleiul.


Se consuma calde si merg perfect cu un salam de casa sau cu cascaval afumat


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zeppole sarate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

babi5 1

31.10.2014, 11:28

Un fel de covrigei

Andreea Baraboi 1

31.10.2014, 11:30

ceva de genu

simona72 1

31.10.2014, 12:58

Faina reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval