Zeppole sarate

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2014 | 2034 vizualizari

 

In zona unde am locuit timp de 6 ani este specific ca de Craciun sa nu lipseasca faimoasele Zeppole si eu nu am asteptat sa vina Craciunul ca sa le fac.
Cum le scoteam din tigaie cum le devorau tigrisorii mei.
Foarte usor si foarte delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 kg cartofi
  • 1 cub drojdie proaspata
  • apa
  • 10 g sare
  • 1 litru ulei floarea soarelui
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeppole sarate:

Spalam cartofii si ii punem la fiert pana ce acestia sunt fierti destul de bine.


Odata fierti curatam coaja si ii pasam ca la piure.


Intr-un recipient cu apa calduta dizolvam drojdia.


Intr-un vas unde vom framanta adaugam faina si facem in mijloc o gaura unde adaugam cartofii pasati ,sarea si drojdia dizolvata si incepem sa framantam.


Daca aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina dar atentie aluatul nu trebuie sa fie exagerat de tare.


Lasam cel putin 2 ore la dospit la loc caldut .


Odata aluatul dospit incepem sa formam zeppolele.


Incepem sa facem cercuri si le mai lasam circa 15 min la dospit.


Intr-o tigaie cu bordurile inalte adaum ulei si lasam sa se incalzeasca .


Este necesar 1 litru ca zeppolele sa se scufunde.


Adaugam zeppolele in uleiul incalzit la maxim si ele nu trebuie sa stea mult 1minut pe o parte si 1 pe cealalta.


Se scot si se lasa intr-o sita acoperita cu hartie de bucatarie ca sa poata absorbi uleiul.


Se consuma calde si merg perfect cu un salam de casa sau cu cascaval afumat


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zeppole sarate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

babi5 1

31.10.2014, 11:28

Un fel de covrigei

Andreea Baraboi 1

31.10.2014, 11:30

ceva de genu

simona72 1

31.10.2014, 12:58

Faina reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval