Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2010 | 4140 vizualizari

 

Reteta asta o am de la prietena mea australianca.Este o reteta consacrata din cate am vazut.Eu va prezint o varianta vegetariana,dar ea exista si in varianta carnivora,care contine bacon de exemplu. Daca v-o propun ,fiti siguri ca este o reteta rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • - 1 ceasca faina self raising – din aia care creste singura(cum in Romania nu se gaseste decat dulce,ea se poate inlocui cu o ceasca de faina normala,amestecata cu un pliculet de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare ).
  • - 3-4 linguri de ulei
  • - 4 oua mari
  • - ½ ceasca de branza tare ( poate fi cascaval, parmezan,cheddar dat pe razatoare )
  • - 1 ceapa taiata semilune fine sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
  • - 1 zucchini mare ( poate fi si dovlecel de-al nostru obisnuit,dar sa fie fraged,daca nu e, trebuie curatat de seminte dar nu si de coaja)
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 ardei iute rosu,pt culoare,optional,daca vrem sa fie mai picant,daca nu puteti pune ardei rosu dulce.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei:

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri.


atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja.


Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu.


Se toarna faina si se amesteca bine cu legumele,dupa care se toarna ouale frecate putin cu uleiul,sau se pot pune fiecare separat sau se poate face un scrob din faina oua si ulei,oricum e bine.


Se unge un vas de yena cu unt, se toarna compozitia in el si se presara putin parmezan ras sau mozarella de-asupra. In poza asta eu am pus parmezan.


Se da la cuptor 35-40 de minute pana s-a rumenit. Creste frumos, nu exagerat de mult dar destul ca sa nu fie lesinata la aspect.


Se taie felii cand s-a racit. E mai buna cand e rece, poate fi tinuta in frigider si 2-3 zile si tot buna e. E buna si calda. E buna si calduta. E buna si rece.


Aceeasi reteta se poate face cu conopida cu conditia ca conopida sa fie rupta bucati mici . Conopida poate fi inlocuita cu broccoli sau cu sparanghel. La toate variantele astea se poate adauga in compozitie o mana de mazare verde boabe, prospata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

pansy1 1

04.03.2010, 21:13

incercati-l fetelor ca e rapid si merita.la cina sau la mic dejun e delicios

FlyingRoo 1

22.04.2010, 00:48

Adauga o mana de nuci (prajite uscat) si este, cum se zice pe acolo, over the top!

elena1988 1

01.03.2011, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon