Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2010 | 6141 vizualizari

 

Reteta asta o am de la prietena mea australianca.Este o reteta consacrata din cate am vazut.Eu va prezint o varianta vegetariana,dar ea exista si in varianta carnivora,care contine bacon de exemplu. Daca v-o propun ,fiti siguri ca este o reteta rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • - 1 ceasca faina self raising – din aia care creste singura(cum in Romania nu se gaseste decat dulce,ea se poate inlocui cu o ceasca de faina normala,amestecata cu un pliculet de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare ).
  • - 3-4 linguri de ulei
  • - 4 oua mari
  • - ½ ceasca de branza tare ( poate fi cascaval, parmezan,cheddar dat pe razatoare )
  • - 1 ceapa taiata semilune fine sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
  • - 1 zucchini mare ( poate fi si dovlecel de-al nostru obisnuit,dar sa fie fraged,daca nu e, trebuie curatat de seminte dar nu si de coaja)
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 ardei iute rosu,pt culoare,optional,daca vrem sa fie mai picant,daca nu puteti pune ardei rosu dulce.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei:

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri.

atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja.

Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu.

Se toarna faina si se amesteca bine cu legumele,dupa care se toarna ouale frecate putin cu uleiul,sau se pot pune fiecare separat sau se poate face un scrob din faina oua si ulei,oricum e bine.

Se unge un vas de yena cu unt, se toarna compozitia in el si se presara putin parmezan ras sau mozarella de-asupra. In poza asta eu am pus parmezan.

Se da la cuptor 35-40 de minute pana s-a rumenit. Creste frumos, nu exagerat de mult dar destul ca sa nu fie lesinata la aspect.

Se taie felii cand s-a racit. E mai buna cand e rece, poate fi tinuta in frigider si 2-3 zile si tot buna e. E buna si calda. E buna si calduta. E buna si rece.

Aceeasi reteta se poate face cu conopida cu conditia ca conopida sa fie rupta bucati mici . Conopida poate fi inlocuita cu broccoli sau cu sparanghel. La toate variantele astea se poate adauga in compozitie o mana de mazare verde boabe, prospata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

pansy1 1

04.03.2010, 21:13

incercati-l fetelor ca e rapid si merita.la cina sau la mic dejun e delicios

FlyingRoo 1

22.04.2010, 00:48

Adauga o mana de nuci (prajite uscat) si este, cum se zice pe acolo, over the top!

elena1988 1

01.03.2011, 09:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi cu mozzarella