Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu lingurita acea apa. Miezul de paine il inmuiati in apa, il stoarceti bine intre maini. Il adaugati peste...
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava rotunda de tarta, cu diametrul de 27 cm. Intindeti aluatul intr-o...
Rasturnati arpacasul pe masa si il alegeti, in caz ca mai are neghina. Il puneti intr-un bol si il spalati in 5-6 ape. Dupa ce l-ati spalat, turnati apa calda peste el, il lasati la inmuiat o ora. Il scurgeti bine, il transferati intr-o oala de tuci. Turnati apa si presarati sarea. Amestecati si...
Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa. Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Puteti sa le fierbeti si direct in oala in care faceti ciorba, dar va dura mai mult. Ceapa...
Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este incorporata. Dati deoparte aluatul, il lasati 5 minute la racorit. Incorporati ouale unul cate unul, mixand...
Intai o sa va spun cum am pregatit sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano uscat, busuioc uscat, o lingura ulei de masline. Puneti cratita pe foc, lasati sa fiarba sosul pana se...
Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati galbenusurile unul cate unul. Adaugati amaretto, uleiul si esenta de vanilie, mixati usor. Puneti migdalele...
Spalati carnea de vita si o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Curatati ceapa, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete. Morcovul decojit il taiati fasii nu prea subtiri. Conectati aparatul la o sursa de curent, puneti uleiul. Setati functia...
Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati. Adaugati iaurtul, vanilia si mixati pentru ultima data. Cerneti intr-un vas faina...
Spalati muschiuletul si il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii mai grosute. Curatati usturoiul si il taiati in patru. Incingeti o tigaie, adaugati untul si bucatile de carne. Presarati sare, piper, boia si cimbru. Puneti si usturoiul. Lasati carnea la foc potrivit, o rumeniti pe ambele...
Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese un aluat ceva mai moale, usor lipicios. Acoperiti aluatul cu un prosop curat, il lasati sa dospeasca...
Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei, presarati sare, piper si putina boia de ardei. Ii sotati 2-3 minute, adaugati 3-4 linguri de apa daca este...
Foile: Intr-un bol puneti ouale, untura, indulcitorul si un praf de sare. Mixati totul bine. Amoniacul il stingeti cu zeama de lamaie, il adaugati peste amestecul de mai sus. Puneti si vanilia. Faina cernuta o adaugati treptat. Mixati cat puteti, apoi framantati cu mana, pana obtineti un...
Luati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un tuci puneti apa si bucatile de slanina. Transferati tuciul pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...
Intr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de zahar. Incorporati laptele si mixati usor, apoi bicarbonatul de sodiu.
Faina o cerneti. Incepeti...
Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati galbenusurile, uleiul si mixati. Puneti apa minerala, zeama de lamaie si coaja rasa. La final incorporati faina cernuta si praful de copt, cu...
Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de vaci, crema de branza, sare, piper, busuioc si mararul verde. Mixati toate aceste ingrediente. Gelatina...
Aluatul: Intr-un vas puneti drojdia, o lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura faina. Le amestecati bine si lasati sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cerneti faina, presarati un praf de sare. Laptele caldut il amestecati cu zaharul. Peste faina puneti drojdia crescuta,...
Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le puneti peste albusuri si mixati. Adaugati laptele si vanilia. Faina cernuta impreuna cu praful de copt...
Cum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este. Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf de usturoi. Lasati puiul in...
Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate. Separati cele 3 oua. Galbenusurile le mixati cu 4...
Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina, sare si putin piper. Invartiti totul cu mana sau cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu...
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja de lamaie. Cerneti faina, o incorporati impreuna cu praful de copt, amestecati usor cu o paleta....
Incepeti cu umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti pe foc, amestecati la foc potrivit pana umplutura este scazuta si nu mai are lichid. O dati deoparte...
Spalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca. Cand s-au racit bine, le indepartati coaja....
Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt, le incorporati bine. Adaugati patrunjelul, cascavalul, sunca si le amestecati cu o lingura/paleta....
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana prind volum. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenusurile si vanilia, apoi uleiul. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, le incorporati treptat peste oua, cu o paleta de...
Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm. Rasturnati amestecul de biscuiti, apasati bine cu fundul unui pahar. Il dati la rece cat...
Intr-o oala puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, adaugati pastele si le fierbeti la foc potrivit. Incercati una si cand sunt gata, le scurgeti de apa. Sunca o taiati cubulete. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate. Puneti o tigaie pe foc, adaugati uleiul,...
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Adaugati iaurtul si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai...
Salata de icre de crap
Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu lingurita acea apa. Miezul de paine il inmuiati in apa, il stoarceti bine intre maini. Il adaugati peste...
Aperitiv quiche cu legume
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava rotunda de tarta, cu diametrul de 27 cm. Intindeti aluatul intr-o...
Coliva
Rasturnati arpacasul pe masa si il alegeti, in caz ca mai are neghina. Il puneti intr-un bol si il spalati in 5-6 ape. Dupa ce l-ati spalat, turnati apa calda peste el, il lasati la inmuiat o ora. Il scurgeti bine, il transferati intr-o oala de tuci. Turnati apa si presarati sarea. Amestecati si...
Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza
Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa. Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Puteti sa le fierbeti si direct in oala in care faceti ciorba, dar va dura mai mult. Ceapa...
Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este incorporata. Dati deoparte aluatul, il lasati 5 minute la racorit. Incorporati ouale unul cate unul, mixand...
Pizza cu aluat pufos
Intai o sa va spun cum am pregatit sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano uscat, busuioc uscat, o lingura ulei de masline. Puneti cratita pe foc, lasati sa fiarba sosul pana se...
Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao
Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati galbenusurile unul cate unul. Adaugati amaretto, uleiul si esenta de vanilie, mixati usor. Puneti migdalele...
Tocanita de vita cu galuste de cartofi la Crock Pot Express
Spalati carnea de vita si o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Curatati ceapa, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete. Morcovul decojit il taiati fasii nu prea subtiri. Conectati aparatul la o sursa de curent, puneti uleiul. Setati functia...
Desert prajitura cu visine si frisca
Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati. Adaugati iaurtul, vanilia si mixati pentru ultima data. Cerneti intr-un vas faina...
Muschiulet de porc cu sos de soia la tigaie
Spalati muschiuletul si il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii mai grosute. Curatati usturoiul si il taiati in patru. Incingeti o tigaie, adaugati untul si bucatile de carne. Presarati sare, piper, boia si cimbru. Puneti si usturoiul. Lasati carnea la foc potrivit, o rumeniti pe ambele...
Paine turceasca Ramadan
Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese un aluat ceva mai moale, usor lipicios. Acoperiti aluatul cu un prosop curat, il lasati sa dospeasca...
Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor
Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei, presarati sare, piper si putina boia de ardei. Ii sotati 2-3 minute, adaugati 3-4 linguri de apa daca este...
Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Foile: Intr-un bol puneti ouale, untura, indulcitorul si un praf de sare. Mixati totul bine. Amoniacul il stingeti cu zeama de lamaie, il adaugati peste amestecul de mai sus. Puneti si vanilia. Faina cernuta o adaugati treptat. Mixati cat puteti, apoi framantati cu mana, pana obtineti un...
Jumari de porc
Luati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un tuci puneti apa si bucatile de slanina. Transferati tuciul pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...
Desert turta dulce cu glazura de ciocolata alba
Intr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de zahar. Incorporati laptele si mixati usor, apoi bicarbonatul de sodiu. Faina o cerneti. Incepeti...
Desert tort cu lamaie si lapte condensat
Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati galbenusurile, uleiul si mixati. Puneti apa minerala, zeama de lamaie si coaja rasa. La final incorporati faina cernuta si praful de copt, cu...
Aperitiv terina de branza cu masline
Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de vaci, crema de branza, sare, piper, busuioc si mararul verde. Mixati toate aceste ingrediente. Gelatina...
Desert cozonac cu smantana si nuca
Aluatul: Intr-un vas puneti drojdia, o lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura faina. Le amestecati bine si lasati sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cerneti faina, presarati un praf de sare. Laptele caldut il amestecati cu zaharul. Peste faina puneti drojdia crescuta,...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le puneti peste albusuri si mixati. Adaugati laptele si vanilia. Faina cernuta impreuna cu praful de copt...
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Cum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este. Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf de usturoi. Lasati puiul in...
Desert clatite cu branza si bezea
Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate. Separati cele 3 oua. Galbenusurile le mixati cu 4...
Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza
Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina, sare si putin piper. Invartiti totul cu mana sau cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava cu...
Desert tort cu ciocolata si fructe de padure
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja de lamaie. Cerneti faina, o incorporati impreuna cu praful de copt, amestecati usor cu o paleta....
Desert placinte de post cu dovleac
Incepeti cu umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti pe foc, amestecati la foc potrivit pana umplutura este scazuta si nu mai are lichid. O dati deoparte...
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Spalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca. Cand s-au racit bine, le indepartati coaja....
Aperitiv briose cu sunca si cascaval
Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt, le incorporati bine. Adaugati patrunjelul, cascavalul, sunca si le amestecati cu o lingura/paleta....
Desert rulada cu zmeura
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana prind volum. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenusurile si vanilia, apoi uleiul. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, le incorporati treptat peste oua, cu o paleta de...
Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta
Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm. Rasturnati amestecul de biscuiti, apasati bine cu fundul unui pahar. Il dati la rece cat...
Paste cu sunca si sos alb
Intr-o oala puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, adaugati pastele si le fierbeti la foc potrivit. Incercati una si cand sunt gata, le scurgeti de apa. Sunca o taiati cubulete. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate. Puneti o tigaie pe foc, adaugati uleiul,...
Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Adaugati iaurtul si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai...