Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1450
PRIETENI290
Retete / Pizza

Pizza cu sunca si dovlecei

In Pizza la 3 Apr 2019

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, sarea, zaharul, amestecati. Turnati apa minerala, treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen. Adaugam uleiul de masline, mai framantati pana este incorporat si acesta. Acoperiti aluatul cu un prosop, il lasati sa dospeasca la loc cald,...

Pide

In Pizza la 11 Oct 2018

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul de masline. Acoperiti cu un prosop curat, lasati aluatul al dospit...

Paine cu unt si seminte

In Piine la 1 Mai 2018

Drojdia o puneti intr-un bol micut cu zaharul si le amestecati pana se dizolva complet drojdia. Intr-un vas cerneti faina, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, iaurtul, incepeti si framantati. Turnati apa treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen si usor lipicios. La final...

Paine cu mozzarella si cartofi

In Piine la 27 Feb 2018

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca. Mozzarella o dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol amestecati faina cernuta cu drojdia si...

Soft French Bread Rolls

In Piine la 21 Sep 2017

Amestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Adaugati laptele si apa, caldute. Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta. La final, puneti untul taiat cubulete si framantati sa fie bine incorporat. Acoperiti aluatul si il lasati la dospit o ora. Dupa ce...

Paine cu masline si fulgi de ovaz

In Piine la 8 Dec 2016

Faramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet. Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura. Adaugam drojdia, amestecam, apoi turnam apa calduta, treptat. Incepem si framantam, tot punem apa,...

Batoane cu mac

In Piine la 7 Mai 2016

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei. Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute. Acoperim aluatul cu un...

Paine cu masline si cascaval

In Piine la 10 Noi 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent. Umplutura:...

Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

In Pizza la 4 Iun 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic. La final incorporam uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam sa...

Chifle cu mac si cascaval

In Piine la 18 Mar 2015

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un...

Impletituri pufoase cu lapte

In Piine la 14 Feb 2015

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia. Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin. Incorporam uleiul, mai...

Turte umplute

In Piine la 1 Oct 2014

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana aluatul elastic, usor de lucrat si usor lipicios. Punem uleiul si mai framantam cateva minutele....

Paine cu smantana si iaurt

In Piine la 11 Sep 2014

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana. Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata,...

Japoneze

In Piine la 19 Feb 2014

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut. Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam...

Pizza Calzone

In Pizza la 10 Dec 2013

Aluatul: Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva. Apa o punem pe foc intr-un ibric cat sa fie calduta. Intr-un bol punem faina cernuta, sare si drojdia. Amestecam usor, apoi turnam apa treptat pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat. La final il framantam cu uleiul 3-4...

Paine cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 15 Noi 2013

Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva apoi o lasam 10 minute sa se odihneasca. Faina o cernem si o punem intr-un lighean. Apa minerala o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Peste faina adaugam drojdia, uleiul si le amestecam usor cu mana. De acum turnam cate putina apa si...

Pizza cu ton

In Pizza la 21 Oct 2013

Blatul: Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza. Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta. Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia. Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala. Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de...

Paine cu cartofi

In Piine la 5 Oct 2013

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald. Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta....

Chifle cu iaurt si susan

In Piine la 14 Iun 2013

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, putin cate putin. Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele. Daca aluatul nu este...

Pizza de post cu tofu

In Pizza la 23 Mar 2013

Aluat: Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul. Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios. Il acoperim cu un...

Painici Laugenbrot

In Piine la 2 Feb 2013

Punem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta. Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine. Cernem faina si o punem intr-un bol. Peste adaugam 1 lingurita de sare, amestecul de drojdie, apa treptat si incepem sa framantam. Mai spre final...

Irish soda bread

In Piine la 15 Iul 2012

Punem o oala mai inalta cu tot cu capac in cuptor si dam si drumul acestuia din urma. Intr-un bol cernem faina si bicarbonatul. Peste faina adaugam laptele, iaurtul si apoi sarea. Framantam bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Cand aluatul devine nelipicios, formam din el o...

Pizza consistenta

In Pizza la 22 Ian 2012

Mai intai pregatim aluatul pentru blat: Incalzim circa o canita de apa minerala,dar nu o faceti fierbinte,ci doar putin calduta. Intr-un bol punem faina,iar pe margini untul taiat cubulete si smantana. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar si o turnam in mijlocul fainii. Lasam 5...

Turte ca la bunica

In Piine la 24 Mai 2011

Punem faina intr-un bol. apa o punem pe foc si o facem putin calduta. drojdia o frecam cu o lingurita zahar. turnam drojdia peste faina. presaram si sarea si zaharul si amestecam putin cu mana. apoi punem apa calduta,putina cate putina ,si framantam pana obtinem consistenta...

Pizza cu ghebe

In Pizza la 27 Apr 2011

http://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-post-19366.html aluatul este facut dupa reteta de aici. Taiem pastramioara si kaizerul bucatele. ghebele fierte le tocam ,dar nu prea marunt. maslinele le taiem felii. luam jumatate din aluatul de mai sus. intindem o foaie rotunda si o...

Pizza de post

In Pizza la 25 Mar 2011

Mai intai pregatim blatul: intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul. drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol. la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos. il lasam la odihnit 10-15 minute. preparam...

Paine de casa

In Piine la 16 Feb 2011

Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut. Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut. Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca. Intr-un bol cernem faina...

Pizza pe paine cu branza topita

In Pizza la 5 Ian 2011

Pastramioara o taiem cubulete. ciupercile le spalam si le taiem bucatele mici. gogosarii ii tocam marunt. maslinele le taiem felioare. luam feliile de paine si le ungem cu branza topita. peste punem pastrama si ciupercile. apoi maslinele si gogosarii in otet. la urma radem...

Pizza taraneasca

In Pizza la 12 Noi 2010

blatul: Amestecam oul cu margarina si laptele. drojdia o inmuiem cu o lingura lapte . o turnam peste celelate ingrediente. punem si sare apoi faina treptat pana obtinem un aluat tare. il lasam la dospit 25-35 minute. pregatim ingredientele pentru umplutura: Salamul il taiem cubulete....

Pizzaaaa...

In Pizza la 22 Oct 2010

blatul: batem oul spuma. peste punem smantana si drojdia inmuiata in cateva linguri de lapte caldut. adaugam si restul de lapte,sarea si faina ,treptat. framantam bine apoi lasam aluatul la dospit cam 20 de minute. sunca si kaizetul le taiem fasii lungi apoi cubulete. cabanosul...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro