AlexJ

1

Bucataras
incepator

Targu Mures

Bucataras din 21.03.2011

RETETE31
PRIETENI3
Retete

Vargabeles

In Dulciuri la 10 Feb 2012

Începem cu începutul , adică fierbem pastele conform indicațiilor de pe pachet. Cât timp fierb pastele amestecăm într-un bol brânza cu zahărul brun, gălbenușurile și zahărul vanilat. Apoi adaug smântâna și untul topit. Se obține o compoziție...

Cranberry Orange Muffins

In Prajituri la 10 Feb 2012

Încălziți cuptorul la 180 °. Afinele uscate le așezați  într-un castron cu apa caldă ca să se umfle.      Se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea şi bicarbonatul într-un bol mare. Faceți o gaură în mijlocul...

Fish fingers cu wedges

In Peste la 29 Sep 2011

Încălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C .  Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se amestecă coaja de lămâie în pesmet, împreună cu oregano, puţină...

Pui în bere " la plic"

In Pui la 22 Iul 2011

1. Turnați berea într-o cratiţă de 4 litri şi aduceţi la fierbere (atenție se va face spumă aproape până sus); se fierbe 3 minute, amestecând în jos spuma, până se reduce la 1/2 ceașcă. Îndepărtați de pe foc şi adăugați în ploaie făina...

Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere

In Porc la 14 Iul 2011

Încălziți  cuptorul la 200 grade .  Se încinge ulei de masline într-o tigaie , apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare , piper, cimbru   şi se rumenește uşor pe...

B.L.T. Wrap cu pui şi avocado

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2011

Începeţi prin a pregăti bacon-ul . Vă recomand să faceţi acest lucru pe grătarul din cuptor pentru a obţine un crispy bacon ca la carte. Dezavantajele ar fi că se face o mizerie şi un fum ........mai ales dacă nu folosiţi ceva care să protejeze cuptorul. Este la fel de bine...

Salată de piersici cu ardei copţi

In Salate la 23 Iun 2011

Combină într-un bol mare piersicile, ceapa, ardeiul roşu copt, frunzele de busuioc, sarea şi piperul . Stropiți amestecul cu suc de grapefruit  şi ulei de măsline  şi  amestecați.  Se lasă 20-30 minute în frigider pentru a se combina aromele. Gata !!!!...

Mille-feuille cu frăguţe

In Dulciuri la 22 Iun 2011

1. Pregătim terenul:  așezăm  hârtie de copt pe o tavă mare. Pudrăm suprafaţa de lucru cu o cantitatea destul de mare de  zahăr pudră şi întindem aluatul de patiserie . Cu ajutorul sucitorului întindem aluatul super-subțire, atât de subțire...

Pandişpan genovez

In Prajituri la 10 Iun 2011

1. Încălziți cuptorul în prealabil la 180 grade. Tapetați forma de prăjitură dorită.Eu am folosit o formă de chec din silicon. 2. Singurul agent de creștere al acestor prăjituri este aerul din compoziția obținută prin batere. Cea mai buna metodă în a obține...

Prăjitură cu vișine

In Prajituri la 8 Iun 2011

1. În primul rând toate ingredientele , inclusiv ouăle, trebuie aduse la temperatura camerei înainte de utilizare. 2. Încălziți cuptorul la 180  grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Hârtia de tapetat va sta la locul ei dacă ungeți ușor cu...

Cranberry Muffins

In Prajituri la 24 Mai 2011

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade. Folosiți forme de hârtie cerată speciale pentru brioșe ( este mai ușor decât să tot ungi tava cu unt și faină) și pregătiți tava. 2. Într-un bol se amestecă faină, praful de copt, zahărul și sarea....

Dulceata de rabarbar cu capsuni

In Dulceata / Gem la 18 Mai 2011

1. Căpșunile se spală , se curăță și se lasă la scurs. Aș fi vrut să vă spun că sunt căpșuni din gradina mea , dar din păcate sunt din comerț. Căpșunile din grădina mea de abia au...

Pulpe de pui gratinate cu broccoli

In Pui la 16 Mai 2011

Pulpele de pui dezosate și fără pieliță se spală bine și se țin puțin în lapte. Apoi se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare,  piper, boia . Se toarnă ulei de măsline și se adaugă și usturoiul tăiat felii. Se dă la cuptorul...

Supă cremă de broccoli

In Supe la 13 Mai 2011

1. Ceapa și usturoiul se taie mărunt de tot ( puteți folosi chiar robotul de bucătărie). 2. Buchetul de broccoli se separă în tulpină și buchețele. Eu aveam mai multe tulpini ( mi-au rămas de la Pulpe de pui gratinate cu broccoli). Ce să faceți cu tulpina vă întrebați...

Frigărui de pui la grătar

In Pui la 5 Mai 2011

În primul rând pregătim cele necesare: se taie pieptul de pui în felii și apoi in cuburi, nu foarte mari. La fel se face și cu ardeii și kaiserul. Ceapa se taie în 4 și se desface în foi.   Apoi toate mirodeniile se pun într-un bol...

Dovlecei umpluţi cu brânză

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2011

Dovleceii se spală şi se curăță de coajă cu ajutorul dispozitivului de curățat coji ,după care se taie în două pe lung și se scobește afară miezul.  Puneți la fiert apă într-o oală mai mare , iar când apa începe să fiarbă scufundați pentru 1 min...

Rondele de cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2011

1 . Încălziți cuptorul la 180 grade.   2. Spălaţi şi curățați cartofii bine de tot . Tăiați cartofii în felii de   1,5-2 cm grosime .   3.  Puneți cartofii pe foaia de copt unsă cu unt şi ușor asezonați  ...

Fâşii de pui crocante - chicken fingers

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Preîncălziți cuptorul la 200 °. Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel. Puneți albușurile în alt vas şi bateţile ușor cu o furculiță. Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas. Lucrați pe...

Tartă aperitiv cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2011

Preparare Spălăm  zucchini-ul şi îl curățăm de coajă cu aparatul de curățat cartofi (dacă doriţi puteţi să îl folosiți cu tot cu coajă, nu deranjează la gust).Tăiem zucchini-ul în bastonaşe sau felii,  în funcție de gustul...

Pui dulce-acrişor

In Pui la 14 Apr 2011

In primul rând curățați legumele și tăiați-le fâșii nu foarte subțiri. Încercați sa le tăiați cam de aceeași dimensiune cu cele de pui ( arată mai bine în farfurie) . Încingeți bine niște ulei de măsline în tigaie( de preferat wok)și cu...

Cornuri umplute

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Nu știu exact gramajele deoarece am făcut totul după ochi , așa că nu există să fie vreun ingredient prea mult sau prea puțin. Faceți totul după pofta inimii sau după ce găsiți prin frigider. In primul rând tăiați cornurile în 2 și scobiți afară tot...

Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute

In Porc la 13 Apr 2011

1. Pregătirea coastelor este extraordinar de simplă. Coastele se spală puțin dacă considerați că sunt prea sărate. Nu le condimentați dvs. căci au destulă sare și condimente! Se taie în bucăți , aşa cum doriți .Se așează în vasul zepter și se acoperă cu apă...

Supă de pui alfabet

In Supe la 10 Apr 2011

Si acuma in ordine: 1.Puiul se curăță foarte bine și se spală sub jet de apă rece. Se pune într-o oală mare și se acoperă cu apă rece . Eu am folosit un coș plasă, pe care îl folosesc întotdeauna la prepararea supelor pentru că îmi este mai ușor să scot...

Cartofi noi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2011

1.Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. 2. Faceți un amestec din vreo 5 linguri ulei măsline, cu 3 căței usturoi tăiați felii subțiri,oregano, busuioc, sare şi piper.  3. Cartofii... Îi spălați și cu ajutorul unui cuțit care taie bine îi tăiați...

Pulpă de porc la tavă

In Porc la 10 Apr 2011

Se ia o tavă in care dacă doriți se așează hârtie de copt sau se lasă așa cum este. Se curăță legumele și se taie rondele mai mari. Aranjați un "pat" de legume peste care se așează pulpa de porc , apoi adăugați restul ingredientelor (sare, piper, cimbru) și...

Vafe si clătite americane

In Mancare copii la 10 Apr 2011

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilat.   Se separă ouăle , iar albușurile se bat spumă. Gălbenuşurile se mixează cu puțină sare și se adaugă laptele și uleiul.   Mixul de lapte se adaugă peste amestecul de...

Cartofi aurii

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2011

Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi. I-am pus la fiert vreo 10 min. cât să se înmoaie puțin.( să aveți grijă să nu se fiarbă pentru că se vor face piure) .I-am scos din apă și i-am...

Cordon bleu

In Vita la 24 Mar 2011

1. Carnea de vițel  se curăță de pielițe și se feliaza în felii cam de dimensiunea unui deget și se lasă la scurs pe niște șervețele de bucătărie. 2. Dupa ce s-a scurs carnea, bateți puțin fiecare felie cu ciocanul de șnițele, ca să se frăgezească și...

Muşchiuleţ de vită cu sos

In Vita la 23 Mar 2011

Se ia mușchiulețul , se curăță de pielițe și se feliază, după care se bate cu ciocanul de șnițele.Se condimentează cu sare şi piper după gust. Așezați bucățile de carne în oală acoperiți-le cu ulei și prăjiți-le ( de fapt se vor fierbe în ulei).Veți vedea...

Gulaş

In Porc la 23 Mar 2011

In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră  și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul . Fiți pregătite să plângeți. Ceapa roșie  și ardeiul capia se toacă mărunt sau prin robot. Dar cum mie îmi place...

Afisate 1 - 30 din 31 retete    

Postari recente

publicat la 10.02.2012

Vargabeles

publicat la 10.02.2012

Cranberry Orange Muffins

publicat la 29.09.2011

Fish fingers cu wedges

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]