Supă cremă de broccoli

de AlexJ in Supe, 13 Mai 2011 | 3321 vizualizari

 

Pentru a păstra aroma delicată şi culoarea vie, aceasta supă
cremă este cel mai bine să se consume fierbinte, imediat după realizarea ei. Câteva crutoane reprezintă înfrumusețarea perfectă.

 

INGREDIENTE

  • Cantitățile prezentate sunt menite să acopere pofta a două persoane. 
  • • 2 linguri unt  
  • • 5 fire ceapă verde
  • • 3 căței usturoi
  • • 1 lingură făină  
  • • 2 căni supă de pui (apă + cub )
  • •  1 / 2 buchet broccoli ( tulpină și flori)
  • •  smântână dulce pentru servire
  • •  1 / 2 linguriță zeamă de lămâie (opțional)
  • • sare şi piper negru măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de broccoli:

1. Ceapa și usturoiul se taie mărunt de tot ( puteți folosi chiar robotul de bucătărie).


2. Buchetul de broccoli se separă în tulpină și buchețele. Eu aveam mai multe tulpini ( mi-au rămas de la Pulpe de pui gratinate cu broccoli). Ce să faceți cu tulpina vă întrebați . În primul rând tăiați partea de jos care este mai dură și apoi cu un cuțit simplu sau de curățat coji îndepărtați coaja. Tulpina de broccoli are coaja asemănătoare cu a guliei.


3. Într-o oală mai mare faceți supa de pui : la 2 căni de apă eu am adăugat un cub de supă. Dacă aveți supa de pui făcută de dvs. este și mai bine.


4. După ce a-ți tăiat tulpinile în bucăți mici , împreună cu buchetele de broccoli le puneți la fiert în supa de pui până când se înmoaie , aprox. 6-8 minute. Când totul este fiert , le transferați în vasul blenderului . Puneți de asemenea și puțină supă dacă este nevoie , pentru a face un piure fin.


5. În timpul în care se fierbe broccoli , într-o altă cratiță se încălzeşte unt , la foc mic. Peste unt se adaugă ceapa și usturoiul și se gătește până devine sticloasă , amestecând ocazional. Adăugați apoi și făina și gătiți, amestecând constant, până obțineți o pastă omogenă. Amestecând constant, se adaugă treptat și supa de pui ( cea în care a-ți fiert broccoli). Ca să nu obtineţi cocoloașe folosiți un tel de silicon. Reduceți focul la mediu-scăzut şi mai lăsați la fiert 3-5 minute. În cazul în care această cremă nu vi se pare suficient de fină ( din cauza cepei și a usturoiului ) fie o treceți prin sită , fie o băgați în blender ( pe care l-ați curățat și șters după piureul de broccoli).


6. Având în vedere că a-ți lucrat până acum la două mâini , a venit momentul în care piureul de broccoli se amestecă în cremă.


7. Dacă supa obținută vi se pare prea groasă, mai turnați o jumatate de cană cu apă fierbinte până obțineți consistența dorită. Puneți supa cremă obținută la foc mic încă aproximativ 3 minute și condimentați după gust cu sare şi piper . Adăugați suc de lămâie dacă doriți.


Serviți imediat, cu smântână și câteva crutoane cum spuneam înfrumusețarea perfectă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

13.05.2011, 16:15

delicioasa

aziz 1

13.05.2011, 16:58

absolut superba

AlexJ 1

15.05.2011, 22:38

a fost o supa delicioasa.... și mi-e nu prea îmi plac supele .... ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Supa rosie, de gaina taraneasca:)