Fâşii de pui crocante - chicken fingers

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2011 | 16079 vizualizari

 

Vreau să vă spun un singur lucru...am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește la americani chicken fingers , dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam .O rețetă pe gustul meu ...și în plus se face fără a îneca în ulei fâșiile de pui...Un deliciu..o nebunie....

 

INGREDIENTE

  •      2 linguri făină
  • 1 linguriță praf de usturoi 
  • 1 linguriță boia de ardei
  •  1 / 2 linguriță de sare 
  • 1 / 8 linguriță piper
  •  2 albușuri de ou mari , ușor bătute
  • 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan 
  • 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fâşii de pui crocante - chicken fingers:

Preîncălziți cuptorul la 200 °.


Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel. Puneți albușurile în alt vas şi bateţile ușor cu o furculiță. Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas. Lucrați pe rând, fășie cu fășie.


În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină . Scufundați-le apoi în albușul de ou , și în final le tăvăliți în fulgii de porumb. Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui , trecându-le prin amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.


Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți , dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.


Se servește cu maioneză , sos ranch, tulpini de țelină şi morcovi tăiate bastonaşe .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fâşii de pui crocante - chicken fingers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

elena1988 1

22.04.2011, 21:59

Rocsi 1

23.04.2011, 16:23

super delicioase sigur

AlexJ 1

25.04.2011, 23:15

va mulțumesc tuturor... Paste fericit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida si pui