Fâşii de pui crocante - chicken fingers

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2011 | 18700 vizualizari

 

Vreau să vă spun un singur lucru...am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește la americani chicken fingers , dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam .O rețetă pe gustul meu ...și în plus se face fără a îneca în ulei fâșiile de pui...Un deliciu..o nebunie....

 

INGREDIENTE

  •      2 linguri făină
  • 1 linguriță praf de usturoi 
  • 1 linguriță boia de ardei
  •  1 / 2 linguriță de sare 
  • 1 / 8 linguriță piper
  •  2 albușuri de ou mari , ușor bătute
  • 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan 
  • 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fâşii de pui crocante - chicken fingers:

Preîncălziți cuptorul la 200 °.


Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel. Puneți albușurile în alt vas şi bateţile ușor cu o furculiță. Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas. Lucrați pe rând, fășie cu fășie.


În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină . Scufundați-le apoi în albușul de ou , și în final le tăvăliți în fulgii de porumb. Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui , trecându-le prin amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.


Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți , dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.


Se servește cu maioneză , sos ranch, tulpini de țelină şi morcovi tăiate bastonaşe .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fâşii de pui crocante - chicken fingers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

elena1988 1

22.04.2011, 21:59

Rocsi 1

23.04.2011, 16:23

super delicioase sigur

AlexJ 1

25.04.2011, 23:15

va mulțumesc tuturor... Paste fericit !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitive