Veronica22

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 13.02.2013

RETETE76
PRIETENI83
Retete / Dulciuri

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

In Prajituri la 18 Ian 2020

Foi: Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare. Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios. Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii...

Desert cozonac impletit cu nuca

In Dulciuri la 14 Feb 2019

Maia:  200 ml lapte se infierbanta pana aproape de fierbere, adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar pentru a se lichefia si o adaugam in compozitia de lapte si faina care acum este doar...

Desert fursecuri nuci

In Dulciuri la 14 Feb 2019

 Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat. Formam bilute de aluat pe masura formelor din presa. Coacem cojile de nuci, pe care apoi va trebui sa le curatam de plusul de aluat de pe margine. Nucile se umplu cu crema pe care o preferam la care ar ideal sa adaugam si miez de...

Desert fursecuri piersicute

In Dulciuri la 14 Feb 2019

Aluat: Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la 700 g, deoarece depinde de marimea oualor. Se framanta un aluat din care se formeaza bilute cit o nuca...

Desert papanasi prajiti

In Prajituri la 6 Dec 2018

Branza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa. O amestecam cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de moale, dar sa nu se lipeasca tare de maini....

Desert prajitura cu iaurt

In Prajituri la 4 Dec 2018

Iaurtul se va pune intr-un vas, adaugam pe rand zaharul, uleiul, ouale, faina si praful de copt amestecand bine cu un tel. Vom pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si vom da la cuptor 45-50 min la foc mediu. Dupa ce s-a copt, scoatem hartia si glazuram cu ciocolata topita.

Desert baigli cu branza dulce

In Prajituri la 4 Dec 2018

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca. Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este. Aluatul se...

Desert tarta cu branza si smochine

In Prajituri la 4 Noi 2017

Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga ouale si apoi se incorporeaza faina. Aluatul va fi destul de moale, dar il vom pune la frigider impachetat intr-o folie.  Dupa cateva ore aluatul va fi perfect pentru a intinde o foaie de tarta. Scoatem aluatul din folie si-l punem pe masa pe...

Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone

In Prajituri la 14 Oct 2017

Foi: Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider. Impartim apoi aluatul in trei parti egale. Intindem trei foi egale pe care le punem pe hartie de copt pe...

Chec cu dovleac si ciocolata

In Dulciuri la 19 Ian 2017

Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe baie de aburi . Ouale se bat bine impreuna cu mierea si untul topit, dar cat se poate mai rece....

Chec cu vin, ciocolata si visine

In Dulciuri la 19 Ian 2017

 Ouale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in compozitie, iar ciocolata se rupe in cubulete si se amesteca si ea in compozitia de chec. O forma de chec...

Fursecuri spritate

In Dulciuri la 23 Dec 2014

Margarina se mixeza spuma cu zaharul,adaugam ouale si coaja de lamaie.La urma adaugam si smantana.Adaugam la compozitie faina si praful de copt si framantam pana cand obtinem un aluat usor de modelat fara a se lipi de maini. Punem aluatul in pistolul pentru facut biscuiti si cu forma preferata...

Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi

In Prajituri la 23 Dec 2014

Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare. Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.Glazura: Albusurile se...

Prajitura cu bulion

In Prajituri la 19 Mar 2014

Se face un aluat din aceste ingrediente din care se coc 4 foi. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat, nu trebuie sa se lipesca de maini  dar nici prea tare. Crema: Budinca se fierbe si se raceste.Se mixeaza apoi impreuna cu frisca si la final adaugam si zeama de lamaie.Impartim...

Tort cu capsuni si must

In Torturi la 17 Feb 2014

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de  zahar pana obtinem o compozitie albicioasa si  spumoasa.Adaugam untul moale,apoi mustul,cacaua,praful de copt si faina. Albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si se bat pana acesta se topeste.Incorporam amestecand usor...

Tort cu spuma de fructe de padure

In Torturi la 10 Feb 2014

Deoarece eu am vrut un tort mai mare  am copt doua blaturi.Am copt un blat in forma de 30 cm. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC(gaz 4). Pentru blat, se bate untul cu zahărul, apoi se adaugă amestecând făina, praful de copt, vanilia şi ouăle. Se toarnă compoziţia...

Branzoaice trandafir

In Prajituri la 10 Feb 2014

Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar. Faina se pune intr-un vas,se adauga zaharul,coaja de lamaie si portocala,esenta,uleiul,galbenusurile,drojdia lichefiata si laptele.Se framanta aluatul care se lasa sa cresca. Dupa ce a crescut se framanta din nou si se imparte in parti egale(portii...

Colac impletit cu nuca si cacao

In Prajituri la 10 Feb 2014

Drojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid). Margarina se topeste si se racoreste putin.Laptele trebuie sa fie caldut. Faina,zaharul,ouale,aromele,drojdia si laptele se amesteca si...

Prajitura cu zmeura

In Prajituri la 31 Mar 2013

Aluat crocant: se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat.Se amesteca bine. Cu sucitorul se intinde o foaie  care se coace 15 min. Aluat oparit: Se topeste untul in apa si sare.se da vasul la o parte,se adauga faina si se amesteca cu amidonul si praful de copt.se...

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

In Torturi la 11 Mar 2013

Blat: Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat. Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia. Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie. Incorporam si faina cu praful de copt....

Prajitura roz cu cirese

In Prajituri la 28 Feb 2013

Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,apoi dupa ce zaharul s-a topit adaugam alternativ cate o lingura de ulei si un galbenus. Praful de budinca se amesteca in compozitie usor,apoi faina si praful de copt. Blatul se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt 40 min....

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 24 Feb 2013

Blat: Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Cand spuma este tare se aduga zaharul si batem pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul pe rand cate o lingura si apoi galbenusurile. Faina,cacaua si praful de ocpt se incorporeaza in compozitie amestacand usor cu o lingura sau paleta....

Tort cu nuca "Inimioara"

In Torturi la 14 Feb 2013

Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile. Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt. Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda. Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi...

Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese

In Prajituri la 13 Feb 2013

Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus. Incorporam in compozitie amestecand usor apoi si cacaua, faina si praful de copt. Se imparte compozitia...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]