Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone

de Veronica22 in Prajituri, 14 Oct 2017 | 2903 vizualizari

 

O prajitura care mie imi place foarte mult. Necesita putina rabdare,trebuie facuta de azi pentru maine insa rezultatul este fantastic.
Ingredient secret - gem

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 180 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 borcane de gem de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone:

Foi:
Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider.
Impartim apoi aluatul in trei parti egale. Intindem trei foi egale pe care le punem pe hartie de copt pe dosul unei tavi. Se coc la foc rapid.
Lasam foile sa se raceasca.

Crema:
Crema mascarpone rece de la frigider se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se bate si apoi adaugam si crema mascarpone si mixam 4-5 sec. Crema se imparte in trei parti egale.
Gemul trebuie sa fie tinut in bucatarie la caldura, pentru a fi mai usor de intins.
Pentru a monta prajitura, intindem pe o foaie o paste de crema, apoi punem gemul (ingredientul secret) dintr-un borcan si-l intindem usor. Asezam peste gem a doua foaie si procedam la fel. Asezam si cea de-a treia foaie peste care intindem crema cat mai uniform si deasupra gemul.
Prajitura se da la rece, de preferat, peste noapte.
Cand se portioneaza, se poate decora cu zmeura proaspata si frunze de menta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie