alinutza1983

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.09.2010

RETETE178
PRIETENI48
Retete / Dulciuri

Prajitura pufoasa cu prune

In Prajituri la 13 Sep 2011

 Modul de preparare al retetei de prajitura cu prune este urmatorul : 1.Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele, laptele si coaja de portocale 2. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si...

Muffins cu mac si pere

In Dulciuri la 11 Sep 2011

 1. Amestecam bine untul cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi incorporam ouale unul cate unul; turnam peste si iaurtul si, la final, turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si macul. Tot acest amestec se omogenizeaza bine si ulterior se pun in fiecare forma de...

Banuti cu merisoare

In Prajituri la 3 Sep 2011

1. Se freaca zaharul cu margarina pana ce devine spuma, se adauga ouale, zaharul vanilat, si se amesteca in continuare, se mai adauga si merisoarele care au stat in prealabil la inmuiat intr-un pic de apa calduta si la sfarsit faina. Totul se amesteca foarte bine. Iese un aluat potrivit de...

Faludeh

In Prajituri la 3 Sep 2011

1. Din apa si zahar se face un sirop, apoi se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc;.se lasa asa pana cand se topeste zaharul, iar la final adauga apa de trandafiri( cca 2 lingurite). 2.Taiteii de orez se pun la fiert cf instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg...

Mini tarte cu crema de lamaie si mure

In Prajituri la 26 Aug 2011

1. Se taie mai intai untul in bucati si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei; ulterior acestei operatiuni , intr-un bol mare turnam faina, zahar ( in mijlocul fainii), 1 ou+ 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. 2. Se amesteca rapid cu varful degetelor,...

Galuste cu prune / cu caise

In Dulciuri la 16 Aug 2011

Cum preparam reteta de Galuste cu prune / caise 1. Pregatim mai intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, iar catre final de tot se amesteca cu zaharul tos!Dupa gust putem adauga si 1-2 pliculete de zahar vanilat! 2. Pentru aluat punem la fiert cartofii....cand sunt gata...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 12 Aug 2011

Preparare prajitura cu caise 1. Mixam initial ouale cu zaharul, aadaugam dupa gust si ceva zahar vanilat ( optional) , apoi adaugam uleiul in fir subtire- ca la maioneza, si in momentul in care am incorporat tot uleiul adaugam si iaurtul. 2. La fianl amestecam faina ( cernuta ) si...

Prajitura cu visine si ciocolata

In Prajituri la 23 Iul 2011

1. Mai intai crema : punem intr-o cratita zaharul si untul si lasam sa se topeasca pana da in clocot; dam deoparte, adaugam cacaoua si ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata! 2. Lasam toata aceasta compozitie sa se raceasca putin- cca 15 -20 min, apoi adaugam peste frisca batuta,...

Briose cu fructe de padure

In Prajituri la 19 Iul 2011

1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie,un praf de scortisoara si drojdia. Adaugam apoi laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura camerei si amestecam totul bine pana la omogenizare ! 2. Adaugam zeama de la portocala si amestecam...

Prajitura cu fructe si bezea -reteta nr. 100 !

In Prajituri la 15 Iul 2011

1. Se lasa untul la temperatura camerei pana ce se inmoaie, apoi se pune intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, obtinand o crema fina si spumoasa de unt; incorporam si ouale- unul cate unul, iar la sfarsit faian cernuta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si migdalele...

Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava

In Prajituri la 7 Iul 2011

1. Mai intai scoatem samburii visinelor, apoi le lasam la scurs, iar in tot acest timp ne apucam de facut blatul astfel: se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon,...

Eclere-aluat cu untura

In Prajituri la 9 Iun 2011

1. Se pune la fiert 1 pahar de apa cu untura, iar in momentul in care aceasta clocoteste, se ia de pe foc, se adauga faina in ploaie si se amesteca fara intrerupere. 2. Se pun ouale rand pe rand si la final, totul se va omogeniza cu un praf de sare. Din aluat se vor lua cu lingurita gramajoare...

Briose cu merisoare si ciocolata Bounty

In Prajituri la 26 Mai 2011

1. Cat timp stau merisoarele bine mersi intr-o baita de apa calduta in amestec cu niste coniac, vom pregati aluatul; mixam bine de tot untul cu zaharul, astfel incat sa rezulte o spuma, apoi incepem sa incorporam ouale, unul cate unul ( pana la ultimul), adaugam faina ( cernuta in prealabil ) +...

Strudel cu branza de vaci si merisoare

In Prajituri la 24 Mai 2011

1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura! 2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de...

Tarta cu fructe cu blat de pandispan

In Prajituri la 21 Mai 2011

1.Separam in 2 castroane bine degresate si uscate albusurile de galbenusuri; apoi batem bine de tot albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar, dupa care incorporam si galbenusurile. 2. Cu ajutorul unei spatule ( de silicon am eu) , in spuma de ou vom incorpora si faina si...

Prajitura "Pacatul dulce"

In Prajituri la 18 Mai 2011

1. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si zaharul si continuam mixarea pana se topeste zaharul si obtinem consistenta dorita de bezea tare.Ulterior acestui prim pas adaugam nuca macinata si amidonul, omogenizam bine compozitia ( prin miscari circulare, usoare, ca sa nu ni se...

Crema de zahar ars cu coniac

In Dulciuri la 15 Mai 2011

1. Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana zaharul se topeste complet. Eu am preferat ca zaharul asfel topit sa il transfer intr-o tavita ( atentie:...

Tiramisu reţetă reinterpretata

In Torturi la 27 Apr 2011

Tiramisu reţetă reinterpretata 1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon, si se fierbe pîna se îngroasa,amestecînd într-una; crema...

Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)

In Prajituri la 22 Apr 2011

 1. Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela: a) Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din...

Bombite betive

In Dulciuri la 9 Apr 2011

1. Mai intai facem crema de ciocolata astfel: - punem la fiert apa cu zaharul si amestecam pana cand se dizolva zaharul; se lasa apoi la foc mic sa fiarba acest sirop pana cand se va lega ca si siropul de dulceata ?( va incepe sa faca si o spuma alba deasupra). - Cand siroup este gata, se...

Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)

In Prajituri la 5 Apr 2011

1. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele. 2. Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati...

Tarta de branza cu visine

In Prajituri la 22 Mar 2011

1. Mai inati pregatim o forma de tort cu peretii detasabili, ungand-o cu putin ulei ( pentru a ne fi mai usor sa scoatem prajitura ). 2. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie ( inca nu am unul), sau chiar cu ajutorul unui sucitor din lemn; apoi, peste acestia turnam esenta,...

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)

In Prajituri la 20 Mar 2011

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare. 2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut...

Chec BOUNTY ( a la Laura Sava )

In Prajituri la 12 Mar 2011

1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se  pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se  bate spuma cu mixerul. 2.Adaugam  treptat ouale( cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 8 Mar 2011

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut, untul topit, oul, zaharul, drojdia uscata , faina si sarea. Selectam apoi programul pentru aluaturi dulci, si il lasam sa framate si sa dospeasca. Cand s-au terminat ciclurile respective, se scoate aluatul...

Mucenici muntenesti (varianta rapida)

In Dulciuri la 8 Mar 2011

1 Se pune apa la fiert, intr-un vas mare si curat, apoi se adauga colaceii in momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere, se sareaza si se lasa la fiert cca 15 min. 2. Se incearca un colacel - daca este moale, dar nu trebuie sa se desfaca, apoi punem scortisoara si zaharul, se mai...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 4 Mar 2011

1 .Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste .Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile, si, avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o forma de...

Pancakes

In Dulciuri la 19 Feb 2011

Laptele,ouale,zaharul , untul si sarea se pun intr-un vas si se mixeaza.Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Luam apoi cu un polonic aluatul si il turnam intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei ( foarte putin ) si incinsa in prealabil pe focul de la aragaz. Intocmai...

Tort Amandina

In Torturi la 14 Feb 2011

1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei si, cu ajutorul...

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 6 Feb 2011

1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit. 2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul...

Afisate 31 - 60 din 85 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2014

Tarta cu mere

publicat la 02.06.2013

Friganele cu banane

publicat la 02.06.2013

Bilute de branza cu somon fume

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Retete preferate
Faludeh

Voturi:22

Chec cu mere

Voturi:39

Toate retetele preferate
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]