alinutza1983

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.09.2010

RETETE178
PRIETENI48
Retete / Dulciuri

Clatite tavalite

In Dulciuri la 5 Feb 2011

1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)... 2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide. 3. Clatitele se vor...

Prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 15 Ian 2011

Foile cumparate le-am insiropat cu 100 ml sirop de ness si amaretto , apoi le-am uns cu un strat generos de crema caramel , frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si la final am ornat cu ciocolata alba topita...Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe...

Prajitura Katy

In Prajituri la 9 Ian 2011

Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii....

Cornulete cu untura

In Dulciuri la 9 Ian 2011

 Din toate ingrediedientele se obtine un aluat omogen, care se lasa la odihnit cca 10 min, apoi se intinde foaie subtire ;  tips: trebuie lucrat intr-o camera rece, pentru ca untura sa nu se inmoaie foarte mult ( ptr ca la copt vav capata un miros de ranced daca este topita in aluat)....

Clatite cu bere

In Dulciuri la 7 Ian 2011

1. Se spala oul, apoi se sparge intr-un vas adanc; se pune peste ou faina cat cuprinde. se subtiaza cu apa rece si, se continua pana cand se termina faina, apa si berea. 2. Cand amestecul arata ca o smantana, se adauga un praf de sare, apoi se da aluatul la rece ( clatitele ne ies mai...

Fursecuri Laura si Bogdi

In Dulciuri la 24 Dec 2010

  1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si  se lasa la racorit. 2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat. 3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima. 4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se...

Banuti norocosi pentru Mos

In Dulciuri la 24 Dec 2010

1. Margarina se freaca bine cu zaharul , cu ouale si galbenusul; se adauga apoi fructele confiate, zeama de la lamaie si coaja rasa a acesteia, romul si cubuletele de ciocolata. La final, se incorporeaza faina, amestecata cu praful de copt. 2. Tava de copt se tapeteaza cu faina ( sau cu...

Fursecuri vesele

In Dulciuri la 20 Dec 2010

1. Din faina,margarina, zahar si galbenus, se framanta un aluat omogen, consistent; se da la rece cam 20 min, invelindu-se in folie. 2. Se scoate aluatul de la rece, se indeparteaza folia si se intinde o foaie nu foarte groasa; din aceasta foaie , cu ajutorul formeleor speciale ( eu am ales...

Mini pancakes

In Prajituri la 15 Dec 2010

PREPARARE: Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul )....

Coltunasi cu magiun

In Dulciuri la 14 Dec 2010

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare si se intinde sub forma de foaie. Taiem aluatul in patrate, apoi pe un colt punem umplutura de...

Briose pentru Mos

In Prajituri la 5 Dec 2010

Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,laptele,nuca de cocos,praful de sare, iar la urma faina amestecata cu pliculetul de praf de copt. Taiem ciocolata in bucatele sau folosim chips-uri de ciocolata. Incorporam bine si cu o lingura punem compozitia obtinuta in formele de muffin.Dam la cuptorul...

Prajitura simpla in stil italian

In Prajituri la 28 Noi 2010

Tiramisu reţeta adaptata Mai intai punem la fiert laptele amestecat cu zahar, pentru a obtine crema. Intre timp, piscoturile le trecem cu rapiditate prin zeama de la un compot (cocktail de fructe). Trebuie sa avem grija ca piscoturile sa nu se inmoaie foarte mult, pentru ca ele isi vor...

Napolitane cu crema caramel

In Prajituri la 28 Oct 2010

Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet...

Salam de biscuiti reteta ( o alta varianta) si bombite vesele

In Prajituri la 24 Oct 2010

Salam de biscuiti reteta 1. Mai intai sfaram biscuitii ( eu m-am ajutat de ciocanelul de snitele, in sensul ca intr-o punguta am pus o parte din biscuiti, apoi le-am tras o mama de bataie zdravana...:) ...si tot asa pana terminam intreaga cantitate de biscuiti. punem apoi totul intr-un bol...

Placinta cu mere

In Prajituri la 23 Oct 2010

1. Se lasa margarina la temperatura camerei 1 ora, dupa care se freaca cu o lingura de lemn, pana devine spuma; se adauga smanta si un praf de sare si se continua batutul. Se omogenizeaza amestecul si se adauga faina cernuta. 2. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece 1 ora, timp in...

Tort de pandispan cu crema de ness

In Torturi la 19 Oct 2010

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura diferenta ar consta in cele 8 linguri de apa (care face aluatul mai pufos si il ajuta sa creasca la copt- si, ca atare am putea renunta la praful de copt ). Cum procedam : 1. Separam...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 15 Oct 2010

Deci treaba e cat se poate de simpla....am taiat perele in longitudinal, le-am calit cu zahar si unt...apoi le-am asezat frumos intr-o tava...peste ele am turnat un blat simplu de pandispan ( 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 praf de copt, esenta vanilie ).. prajitura abia scoasa din...

Briose in joaca...:)

In Prajituri la 14 Oct 2010

Amestecul cu oua se toarna peste cel cu faina, se amesteca bine, se pune in forma de briose (umplem 2/3 din forma) la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru aproximativ 30-35 minute. delicioase! dupa preferinta, putem adauga in aluat fulgi de ciocolata, nuci taiate marunt, stafide, etc... )

Tarta cu fructe/ Minitarte

In Prajituri la 12 Oct 2010

PREPARARE: 1. Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtinem o consistenta spumoasa ( putem folosi mixerul ). 2. Separat, amestecam faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizam compozitia...

Tort cu mere

In Torturi la 11 Oct 2010

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu zaharul si 500 ml apa. 2. Cand merele sunt fierte se adauga budinca ( topita in prealabil in 100 ml apa) si  se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul se...

Mar copt cu nuca si amaretto

In Dulciuri la 9 Oct 2010

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora. 2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si...

Rulada ciocolatoasa

In Prajituri la 7 Oct 2010

ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai  intai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza. Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se...

Briose vesele

In Prajituri la 3 Oct 2010

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata. Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele. Adaugam amestecul lichid peste partea uscata, apoi , compozitia rezultata se toarna in formele de briose ( unse in prealabil cu unt ); compozitia se...

Savarine

In Prajituri la 29 Sep 2010

Se spala ouale si se separa galbenusrile de albusuri; galbenusurile se freaca pana devin spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul. Se pune un praf de sare, apoi zaharul vanilat, se adauga albusurile...

Cosulete de toamna cu struguri si zmeura

In Prajituri la 28 Sep 2010

untul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar; la final se incorporeaza si faina cernuta in prealabil. compozitia se da la rece pentru 3 ore. intre timp se...

Afisate 61 - 85 din 85 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2014

Tarta cu mere

publicat la 02.06.2013

Friganele cu banane

publicat la 02.06.2013

Bilute de branza cu somon fume

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Retete preferate
Rulada de cartofi

Voturi:27

Poale-n brau

Voturi:39

Tort Saint-Honorè

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]