anuta

1

Bucataras
incepator

Cernavoda

Bucataras din 10.04.2010

RETETE71
PRIETENI74
Retete / Dulciuri

Afine delicioase in cuiburi miraculoase

In Prajituri la 14 Iul 2019

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse,cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand...

Prajitura Quiky

In Torturi la 26 Iun 2019

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul unei linguri si infigem in blatul moale, cu grija pe marginea tortului, rulourile...

Desert floricele fragede cu gem de gutui

In Dulciuri la 18 Iun 2019

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub...

Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)

In Dulciuri la 18 Iun 2019

Se bate cu mixerul untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, se adauga esenta si faina caernuta si amestecata cu amidonul. Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute, cu palmele, de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita, lasand urmele...

Nectar de corcoduse

In Sirop / Compot la 18 Iun 2019

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol. Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza...

Desert tarta cu urda si dude (agude)

In Prajituri la 18 Iun 2019

Se prepara aluatul de blat mixand margarina aflata la temperatura camerei, cu ouale si zaharul (eu l-am facut pudra), cu zaharul vanilat si la urma faina. Se amesteca totul bine apoi se baga aluatul intr-o punga de celofan siu se da 20-30 minute la frigider. Pana se raceste aluatul, punem...

Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure

In Prajituri la 18 Iun 2019

Se aleg cateva capsuni coapte se curata de codite, se spala si se maruntesc, apoi se pun la fiert cu zaharul 5 minute, dupa care se paseaza cu un mixer. Se lasa sa se racoareasca dupa care se incorporeaza si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marie. Smanatana scoasa de la rece...

Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

In Prajituri la 11 Iun 2019

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse,...

Dulceata de dude

In Dulceata / Gem la 11 Iun 2019

Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se adauga dudele si se fierbe la foc domol, cca.45 minute, spumand cu o spumiera cu ochiuri mici si...

Desert rulada cu gem

In Prajituri la 23 Mai 2019

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma tare, se adauga si esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se...

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

In Prajituri la 21 Mai 2019

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu presa speciala pentru fursecuri, sub forma de...

Desert prajitura cu piscoturi si mure

In Prajituri la 18 Mai 2019

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2 jumatati egale, apoi cu un cutit bine ascutit le mai taiem, fiecare jumatate pe lung si cu aceste...

Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

In Prajituri la 18 Mai 2019

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o farfuriuta 5-10 minute dupa care se...

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

In Dulciuri la 15 Mai 2019

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se omogenizeaza ,se adauga esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o tava de dimensiuni...

Prajitura Paradise Fanny

In Prajituri la 15 Iul 2016

Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se aseaza pe marginea formei biscuitii si se da la rece. Se mixeaza frisca bine pana se intareste se...

Prajitura cu jeleu de fructe

In Prajituri la 15 Iul 2016

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt,apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi...

Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

In Prajituri la 15 Iul 2016

Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote adaugi mierea,bicarbonatul si amesteci bine.Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire,amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura ,la inceput apoi se...

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

In Prajituri la 15 Iul 2016

Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite.Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil(diametrul de20 cm) Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja,taiati cubulete si fierti cca 30 de minute,la foc domol cu...

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

In Prajituri la 15 Iul 2016

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni. Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina...

Prajitura Delicia cu capsuni

In Prajituri la 15 Iul 2016

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea formei si se da la rece  Se mixeaza frisca pana se intareste apoi incorporeaza si siropul turnat...

Prajitura cu castane si nuci

In Prajituri la 12 Mar 2016

1. Se prepara blatul alb, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute. Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 min, la foc...

Prajitura Carnaval

In Prajituri la 12 Mar 2016

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul  si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la...

Prajitura Multicolorata cu fructe

In Prajituri la 12 Mar 2016

1. Se prepara blaturile separat in 2 tavi, mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul, galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri, se dauga si coaja rasa apoi faina. Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt cate 20 min. la foc potrivit. Se desprind blaturile de pe...

Altfel de Indiene

In Prajituri la 4 Feb 2016

1. Albusul il batem cu sare apoi cu zaharul turnat cate putin, incorporam galbenusul zdrobit, esenta si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu un pic de ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt, la foc potrivit, cca 20 de minute. Se scoate...

Cabanuta cu banane

In Prajituri la 4 Feb 2016

1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si faina .Se da la copt cca 15 minute, la foc potrivit. 2.Se decupeaza blatul copt dupa o forma de...

Prajitura "Racoare intre biscuiti"

In Torturi la 3 Feb 2016

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca. 30 min. la foc...

Tort cu fructe de padure si ciocolata

In Torturi la 2 Feb 2016

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc (bezea), apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei, se adauga si esenta, apoi faina cernuta. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de...

Tort cu ciocolata si sarlota

In Torturi la 2 Feb 2016

1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute. 2....

Briose cu inima calda

In Prajituri la 2 Feb 2016

1.Se amesteca si se cern faina, amidonul si bicarbonatul. Separat, in alt bol se amesteca ouale cu zaharul, cu laptele, uleiul si iaurtul. Acest amestec se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca repede pentru a se combina; compozitia trebuie sa nu fie omogena. 2.Se toarna in forme...

Prajitura ,,Anabella"

In Prajituri la 10 Apr 2010

1.Se bat bine 4 albusuricu un praf de sare si zaharul,pana se intaresc,apoi se adauga galbenusurile frecate putin cu uleiul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt apoi se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute la foc...

Afisate 1 - 30 din 30 retete    

Postari recente

publicat la 09.07.2019

Inghetata de cirese amare

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]