Masa de Craciun: o calatorie culinara in jurul lumii (partea a III-a)

Postat de Adinuta in Craciun pe 29 Oct 2011, 18:00

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Masa de Craciun este foarte importanta pentru multe popoare si in general reuneste retete traditionale, specifice tarii respective, dar reprezinta si respectarea anumitor cutume religioase. Sa facem o calatorie culinara pe la mesele incarcate cu bucate felurite, in functie de cum a pastrat fiecare datina locului:

Danemarca

In Danemarca, masa traditionala se serveste pe 24 decembrie si consta in friptura de porc, rata si gasca. Carnea se serveste cu cartofi caramelizati sau copti, varza rosie si mult sos.

2010/12/15//163589-danemark.jpg

Urmeaza apoi un desert numit Risalamande, o budinca de orez servita cu cu sos de cirese sau de capsuni, de multe ori cu cate o migdala intreaga ascunsa inauntru. Cel care gaseste migdala norocoasa va primi un cadou in plus. Bauturile specifice Craciunului sunt Glogg si berea special facuta pentru sarbatori. In general au un continut mai ridicat de alcool.

 Finlanda

 Joulupöytä (adica masa de Craciun) este numele mancarurilor traditionale care sunt servite cu aceasta ocazie. Cel mai popular preparat este o bucata mare de sunca, servita cu mustar sau paine alaturi de alte mancaruri.

 

2010/12/15//163590-finland.jpg

 Pestele este de asemenea intalnit la mesele finlandezilor, la fel ca si caserole cu cartofi, napi si morcovi. Bautura traditionala de Craciun este vinul fiert cu sau fara alcool, insa condimentat cu scortisoara si cuisoare - glogi.

 Franta

 In Franta si alte tari vorbitoare de limba franceza, Reveillon este o masa mai mare ce se tine in seara de Ajun si revelion. Numele provine de la cuvantul "reveil", adica trezire, pentru ca participarea inseamna sa fii treaz pana dupa miezul noptii.

2010/12/15//163591-france.jpg

 Mancarurile servite in general includ foie gras, scoici, somon afumat, homar, friptura de rata sau curcan umplut. La desert se serveste "La Buche de Noel", o prajitura cremoasa cu diverse arome (ciocolata, alune). Bautura servita este sampania.

Citeste si partea I si II!

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

11.12.2014, 18:13

18.12.2014, 15:39

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI