deyutzky

5

Bucataras
senzational

Bucuresti

Bucataras din 05.01.2011

RETETE365
PRIETENI277
Retete / Aperitive / Garnituri

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2016

Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam deoparte minim 40 de minute, pana incep sa lase zeama, apoi le scurgem si le stergem cu prosoape de hartie. Eu le-am pus intr-o sita si le-am lasat sa se scurga de zeama.  Intr-un bol batem ouale cu sare si piper, iar...

Mic dejun rapid

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2016

Feliile de paine le ungem cu un strat subtire de unt. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare felie de paine punem branza razuita, apoi peste branza adaugam ouale. Punem sare si piper dupa gust(daca puneti telemea e posibil sa nu mai fie nevoie de sare), apoi mai...

Chiftelute de cartofi la Panini Maker

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2016

Spalam si curatam cartofii si usturoiul, apoi ii dam prin razatoarea mica.  Ii punem intr-un bol, iar peste ei adaugam oul, faina, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Amestecam compozitia, iar daca vi se pare ca nu prea e legata, mai adaugati putina faina. Conectam...

Omleta cu branza si legume la Panini Maker

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2016

Batem ouale cu putina sare, adaugam piper dupa gust, branza si amestecam bine.  Spalam ceapa si o taiem marunt. Spalam ardeiul, il curatam de samburi si il taiem fasiute. Adaugam ceapa, ardeiul si maslinele taiate marunt, peste ouale batute. Conectam aparatul Panini Maker la priza...

Melcisori de pizza cu foietaj

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2016

Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust. Pe foaia de aluat distribuim tot sosul, apoi adaugam branza razuita. Rulam aluatul si formam o rulada pe care o taiem...

Chiftele in aluat de bere

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2015

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.  Aluat:  Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc...

Blinii cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2015

Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine. Adaugam spuma de albusuri si amestecam...

Bulz

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2015

Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa. Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita. Lasam...

Saleuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

Intindem foaia de aluat foietaj pe suprafata de lucru. Presaram branza sarata pe toata foaia si intindem cu sucitorul pana cand branza intra in aluat.  Cu ajutorul unui cutit taiem pe verticala fasii de aprox. 2 cm latime, iar apoi mai trasam inca doua linii pe verticala, impartind foaia...

Briose-omleta cu cartofi nature

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2014

Intr-un bol batem ouale cu laptele si sare dupa gust. Adaugam cascavalul afumat, salamul uscat taiat cubulete, ardeiul capia taiat marunt si piper dupa gust. Ungem formele de briose cu unt si distribuim cantitatea de ou in mod egal in 4 forme. Deasupra fiecarei briose punem cate o...

Budinca de broccoli

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2014

Broccoli se spala bine si se rupe buchetele. Se pune apa cu sare la fiert intr-o oala, iar cand apa incepe sa fiarba se pun buchetelele de broccoli si se oparesc aprox 10-15 minute. Se scot buchetelele cu ajutorul unei palete pentru a se scurge de apa. Se unge o tava cu...

Cosulete aperitiv cu Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2014

Aplatizam feliile de paine cu ajutorul sucitorului. Le dam coaja jos si o lasam deoparte.   Ungem 4 forme de briose cu unt si punem in fiecare forma cate o felie de paine. Intr-un bol amestecam oul cu laptele, casul ras, cateva bucatele din coaja ramasa si sare si piper dupa gust....

Branza fondue cu rondele de cartofi si crutoane

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2013

Feliile de paine le taiem cuburi. Usturoiul il curatam, il spalam si il dam prin razatoarea mica. Indepartam folia de aluminiu de pe vasul ceramic in care este branza si punem vasul in tava cuptorului. Restul tavii cuptorului il tapetam cu hartie de copt unde punem painea taiata cuburi...

Oua coapte in chifle

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2013

Taiem partea superioara a chiflelor si le scoatem miezul din interior. Punem in fiecare chifla cate o felie de kaizer. Peste kaizer adaugam cubulete mici de ardei capia. Adaugam cascavalul ras peste ardei, apoi punem in chifle si ouale. Punem sare si piper dupa gust. Intr-o tava...

Salata de conopida cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Conopida se spala bine, se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare in momentul in care apa clocoteste. Se lasa la fiert aprox 15-20 de min. Se scurge de apa si se toaca marunt la tocator. Se pune intr-un bol, se adauga smantana treptat (daca mai e nevoie se mai pune 1 lingura...

Bruschete cu Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2013

Feliile le taiem rondele cu un pahar. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem rondelele de paine si le dam la cuptor pana se rumenesc pe ambele parti. Dupa ce le scoatem le frecam bine cu usturoi (vor fi de ajuns 2 catei taiati in jumatate) restul de usturoi il tocam marunt, dupa care le...

Mancare de spanac cu urzici

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2013

Umplem o oala cu apa cu sare si o punem pe foc pana incepe sa fiarba. Intre timp curatam spanacul si urzicile si le spalam bine in mai multe ape reci. Cand apa din oala incepe sa clocoteasca adaugam spanacul si urzicile si le lasam la fiert aprox 15 min. Dupa ce au fiert le scurgem bine...

Bruschette cu rosii si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

Rosiile le taiem cubulete mici, apoi taiem in jumatate un catel de usturoi si il lasam deoparte. Restul de usturoi se taie felii si se amesteca cu rosiile, se adauga sare, piper si busuioc si se amesteca. Painea o taiem cu un pahar pt a-i da forma rotunda (sau puteti lasa si feiile...

Rosii umplute cu crema de branza "Mos Craciun"

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2013

Se amesteca branza (trebuie sa fie bine scursa) cu untul, se adauga mararul tocat marunt, iar apoi se pune sare dupa gust. Se taie partea de jos a rosiilor (pt. a avea sustinere), se lasa deoparte capacelele si se scobesc cu o lingurita. Se umple fiecare rosie cu crema de branza si se pune...

Aperitive friganele la cuptor cu branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2012

Painea se taie patratele. Ouale se bat cu sarea si laptele. Se unge o tava cu unt, se dau bucatile de paine prin ou si se pun in tava, iar restul de ou (daca va mai ramane) se toarna in tava peste paine. Se presara deasupra casul ras (sau cascaval, telemea) si se da la cuptor pentru...

Ou ochi in apa fiarta

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2012

Intr-o craticioara mai mica se pune apa la fiert(cat sa cuprinda oul) cu sare si zeama de lamaie. Oul l-am spart separat intr-un bol iar cand apa incepe sa fiarba (si incepe sa scoata acei bulbuci) se pune oul direct din bol cat mai aproape de apa( sa nu fie distanta de la care...

Pogacele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2012

Punem drojdia si zaharul in 150 ml apa calduta pana se dizolva si o lasam la crescut 15 min. Faina se pune intr-un bol, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul si sarea si se framanta bine bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Se acopera vasul si se...

Crochete pane cu cartofi si branza feta

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2012

Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un vas, adaugam si branza si pasam bine pana se formeaza un piure. Adaugam sare dupa gust, oul si treptat faina(daca mai este nevoie se mai adauga faina ) pana...

Impletite cu cabanos

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2012

Separat punem drojdia in 100 ml apa calduta impreuna cu lingura de zahar pana se dizolva si lasam cam 10 min la crescut. Intr-un bol mai mare punem faina peste care adaugam restul ingredientelor...sarea, uleiul, 1 ou, drojdia si laptele caldut ...si framantam bine pana ce aluatul nu se mai...

Cartofi cu ciuperci, la cuptor!

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2012

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, adaugam apa si putina sare si ii lasam putin la fiert (pana sunt pejumatate fierti), apoi ii scoatem si ii scurgem de apa. Punem in tigaie lingura de unt, adaugam usturoiul (taiat bucatele), il calim putin....

Mancare de spanac

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2012

Spanacul il curatam si il spalam bine. Intr-o oala punem apa cu sare si lasam pana incepe sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca punem spanacul si il lasam la fiert aprox 10 min.  Dupa ce spanacul este fiert il scurgem bine de apa si il tocam marunt.Cele 2 linguri de unt le punem...

Oua umplute puisori

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2012

Ouale le fierbem sa fie tari. Le curatam de coaja. Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala). Umplutura: Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol. Peste galbenusuri adaugam...

Drob de pasare

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2012

Se fierbe carnea intr-un clocot si se da apoi prin masina de tocat. Verdeata se toaca (ceapa, usturoiul, mararul, patrunjelul). Orezul il fierbem cu 3 cani de apa si putina sare, timp de aprox 20 de min, iar dupa ce este fiert se clateste cu apa rece. Punem toate ingredientele intr-un...

Cartofi copti a la Jamie Oliver

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2012

Cartofii se taie in 4 si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga usturoiul taiat marunt, uleiul, rozmarinul si sare dupa gust si se amesteca pt a patrunde bine printre cartofi. Intr-o tava se pune o foaie de copt peste care adaugam cartofii bine condimentati. Se da la cuptor pt 50-60 de...

Ardei copti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2011

Ardeii se coc se presara cu sare si se lasa jum de ora dupa care se curata si se dau prin faina amestecata cu 2 oua. Prajim apoi ardeii in uleiul incins bine in asa fel incat coditele sa ramana afara. Preparam un sos cu smantana, usturoiul pe care il vom taia felii, 1 ou si sare dupa gust....

Afisate 1 - 30 din 31 retete    

Postari recente

publicat la 17.04.2021

Desert pancakes (clatite) de post

publicat la 18.08.2020

Desert pancakes cu ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]