Bulz

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2015 | 3272 vizualizari

 

Cand am fost prima data in Busteni, acum 2-3 ani...am descoperit un local tare dragut, de care nu cred ca stiu multi turisti, probabil il cunosc mai mult locuitorii orasului.Este de fapt un club micut, in care se serveste si mancare....si va spun sincer ca pana sa ajung la ei, am mancat la cateva localuri/terase si nu mi-a placut deloc, nici servirea nici mancarea si preturi destul de mari.
Aici e cu totul altceva! Nu vreau sa-i fac reclama, dar pur si simplu m-am indragostit de locul acesta. Nu au un meniu foarte bogat cum au alte localuri, dar cu siguranta ai ce sa alegi...si ieftin si bun!
Mancarea este foarte buna si pretul mi se pare mai mult decat OK! ...acesta fiind si numele localului "OK!" :D ....sa fie cu iertare daca n-am voie sa dau numele. Tot aici am mancat si cel mai bun bulz, drept pentru care am incercat sa il reproduc si acasa:))) cu mici adaptari, bineinteles.

 

INGREDIENTE

  • cca. 250g malai
  • 1 lingurita de sare
  • cca. 1,4 l - 1,5 l apa
  • branza sarata (daca aveti branza de burduf e perfect)
  • aprox. 150 g cascaval afumat
  • 10 oua de prepelita (sau 2-3 de gaina)
  • 1 lingura de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz:

Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.


Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita.


Lasam la fiert la foc mic inca 10-15 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.


In acest timp se da cascavalul pe razatoarea mare sau mica, depinde cum va place.


Ungem o tava sau un vas cu unt, se adauga 1/2 din cantitatea de mamaliga, se presara branza sarata deasupra, se acopera cu 1/2 din cantitatea de cascaval afumat, se adauga restul de mamaliga, inca un strat de branza, putin cascaval, ouale si restul de cascaval.


Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. 15-20 de minute pana cand ouale sunt facute.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

22.09.2015, 08:11

Bun!

DIANA B 1

22.09.2015, 10:49

Ce mi-ar mai placea , mmmmmmmmm

tina58 1

22.09.2015, 12:22

Eu stiam ca reteta asta se numeste "Taci-si-nghite", nicidecum Bulz. Din cate stiu eu bulzul este o bila de mamaliga mare cat pumnul, umpluta cu branza de burduf si unt care se pune pe gratar sau se mai da la cuptor. Mai informeaza-te, cauta prin cartile vechi de bucate si ai sa vezi ca am dreptate. Daca cei de la localul respectiv ii spuneau bulz inseamna ca niciei nu cunosc denumirea corecta. Nu critic reteta, este foarte buna, dar nu se numeste Bulz.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi