Gusti

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 18.07.2008

RETETE77
PRIETENI74
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi noi cu cascaval si cipsuri de prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2015

 Haideti sa va povestesc cum imi place mie sa fac cartofii noi. Este o reteta rapida, simpla, dar delicioasa. Dupa ce spal cartofii ii tai in 4 sau in 6 si ii pun la fiert. Apoi ii scot si-i usuc pe un prosop de hirtie, timp in care pun pe foc tigaia cu ulei. Ii pun apoi la prajit cit sa...

Briose aperitiv Bucataras

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2014

Am taiat ceapa cubulete si am pus-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei Pentru 200 de grame de fundite am pus la fiert 2 litri de apa, iar cind aceasta a dat in clocot am adaugat pastele. Am taiat apoi sunca in dreptunghiuri mici si am adaugat-o peste ceapa calita. Am amestecat la foc...

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2014

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore. Se taie doua hartii de copt de dimensiunea tavii, 23 x 30 cm. Se pune aluatul intre cele doua hartii de copt si cu sucitorul se...

Crenvusti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2014

 Reteta aceasta de crenvusti in foietaj te poate scoate din impas daca trebuie sa pregatesti ceva bun si rapid. Totul este sa ai in frigider un pachet de aluat in foietaj (2 foi). 1. am intins o foaie si am taiat-o in 6. 2. am ras cascavalul si l-am presarat pe fiecare foaie, pe mijloc...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

 Am taiat cascavalul in felii groase cam de 1 cm. Am pregatit faina, pesmetul si oul (batut). Am dat feliile de cascaval prin faina, apoi prin ou, dupa care am repetat: inca o data prin faina, inca o data prin ou, avand grija sa acopar inclusiv marginile. Am dat cascavalul si prin...

Bilute de branza cu marar, boia si chimen

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2013

Telemeaua am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu crema de branza. Am adaugat si o lingura de smantana, pentru a omogeniza mai usor compozitia. Am pregatit condimentele pe blatul de lucru. Cu mainile umede am format bilutele, pe rand si le-am tavalit prin cate un condiment. Am facut 6...

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2013

Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit. Am curatat avocado de coaja, am scos samburele si am taiat fructul cubulete. Am stropit cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si am...

Mamaliguta cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2013

Am pregatit intai mamaliga. Am pus apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa a dat in clocot, am turnat malaiul in ploaie, amestecand incontinuu, sa nu cumva sa faca cocoloase. La final am adaugat putin unt si l-am incorporat bine. Crema de branza am pus-o intr-un bol si am mai adaugat...

Sendvis cu macrou

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2013

 Ideea aceasta de sendvis am descoperit-o in piata de peste de la 'Stanbul. Acolo, la 2 pasi de marea Marmara, pescarii aveau linga fiecare stand de peste o plita, linga care era pregatit fileul de macrou proaspat. Si mi ti-l incingeau pe plita , taiau jumatate de paine in doua si o...

Brinza telemea facuta in casa

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Cheagul se gaseste la farmaciile veterinare. Mie mi-a adus insa cineva care chiar asta face, la tara, brinza. Mi-am cumparat o seringa (e corect si siringa) mica de la farmacie si iata-ma in bucatarie cu 4 litri de lapte de vaca in fata. La noi, in piata Valea Ialomitei, costa 3 lei litrul de la...

Mic dejun dragut - reteta pentru sotzi

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

 Aceasta reteta este pentru sotzi, ca sa le faca intr-o dimineatza de week end frumoaselor lor sotzii! Taiati gogosarul pe mijloc, cam de 1 cm grosime.  Puneti tigaia la incins, unsa cu putin ulei. Adaugati gogosarul in tigaie, apoi spargeti oul si puneti-l in gogosar (nu va...

Pizzette de vinete cu cascaval Hochland

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2012

Am tapetat o tava cu foaie de copt, dar se poate si fara Am taiat vinetele rondele cam de 0,5 - 1 cm grosime si le-am asezat in tava. Intr-un vas am amestecat usturoiul taiat felii, cu rosiile taiate cubulete, cu maslinele taiate felii mici, cu ardeiul rosu taiat si el rondele subtiri si...

Dulce de iute

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2011

Cum miercuri am intrat in posesia citorva borcanele de Dulce de iute , produsul prietenului nostru Radu Popovici, cind am ajuns acasa am pregatit repede pentru Irina o gustarica foarte simpatica. Am rupt un bulgare de mozzarella, l-am asezat pe o farfurie, am pus peste bucatile de brinza cu...

Crenvursti fierti "Ceva bun"

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2010

Reteta am gasit-o la prietenii nostri de la CevaBun.ro , un blog culinar foarte, foarte misto. Si, am testat-o, preparind mai intii crenvursti normali, fierti in apa, apoi altii fierti in mirodenii (vezi ingrediente). Diferenta este cu multe +++ in favoarea ultimilor. Deci: punem apa la...

Rulada din omleta

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2009

Am batut ouale separat, cu un praf de sare. Am ales o tigaie mai mare pentru ca omleta nu trebuie sa fie foarte groasa. Am pus doi stropi de ulei de masline in tigaie si am intins pe toata suprafata acesteia cu un servetel. Cind s-a incins tigaia, am pus omleta, avind grija sa o intorc la...

Kaizer de casa

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se piseaza usturoiul si se unge carnea cu pasta de usturoi obtinuta. Se pune bucata de piept de porc in sare mare de muraturi, astfel ca bucata sa fie acoperita. Se lasa la rece (camara, balcon sau frigider acoperita) circa o saptamina. Se curata bine de sare si se pune intr-o tava, cu...

Jumari de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se taie fleica in cubulete 2 pe 2 cm sau mai mari, dupa preferinta. Intr-o oala se pune pe fund (de 2 degete apa) si se pune la fiert (intr-o oala de 3 litri se prepara circa 500 gr jumari). Cind incepe sa clocoteasca se adauga jumarile si se mesteca din cind in cind pentru a nu se lipi....

Slanina cu boia

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se piseaza usturoiul si se unge slanina cu pasta de usturoi obtinuta. Se pune bucata de slanina in sare mare de muraturi, astfel ca bucata sa fie acoperita. Se lasa la rece (camara, balcon sau frigider acoperita) circa o saptamina. Se scoate, se scutura de sare si se fierbe in zeama de...

Sorici in saramura

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se verifica soriciul sa fie curatat de par si i se mai ia din grasime cu cutitul, dar nu toata. Lasati un strat de 2-3 mm de grasime. Se ruleaza si se leaga cu ata. Se pune in borcan impreuna cu celelalte ingrediente si se da 3-4 zile la frigider. Veti obtine astfel un sorici gustos si moale,...

Aperitiv cu racituri

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2009

Decorati platoul cu salata verde si asezati raciturile din friu liber imaginatiei

Am vopsit oua, cititi pasii parcursi

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2009

Vom arata pasii pentru 3 tipuri de vopsite: - cu vopsea clasica speciala pentru oua - cu hirtie creponata - cu ingrediente naturale (am incercat cu sfecla rosie si spanac) Din pacate, netul cam joaca feste, dar vom incerca sa punem in timp util etapele de vopsite Cum vopsesti...

Oua ochiuri in apa: clovnul zimbaret

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2009

Puneti apa intr-o tigaie cit sa-i acopere fundul, iar cind incepe sa fiarba puneti ouale. Pe masura ce incep sa se inchege le puteti stropi cu apa din tigaie pe deasupra sau puneti un capac peste pentru a se face mai bine. Cind se fac le scoateti si le puteti da o forma mai placuta taindu-le cu...

TORTILLA SPANIOLA!

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2009

Preparare: am taiat cartofii rondele subtiri si ceapa la fel, iar ouale le-am pus separat intr-un vas si le-am batut ca pentru omleta. Intr-o tigaie am turnat ulei de palmier, am pus cartofii in uleiul incins si i-am lasat pina s-au inmuiat, dupa care am pus ceapa. Am...

Oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2009

Se pune sunca pe fundul unei tavi sau unui vas de sticla termorezistenta. Cate o felie pentru fiecare ou. Ideea e ca pe fiecare felie de sunca sa fie cate un ou. Urmatorul pas este ca in jurul feliilor de sunca (se poate folosi si salam cu sunca) sa presaram branza rasa. Se pot folosi mai multe...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

publicat la 22.09.2015

Care sunt tipurile de suc?

publicat la 02.06.2015

Ce inseamna Club Fan Brânza

publicat la 02.06.2015

Cea mai mancata branza…

Horosmopul tau de astazi:

Leu

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]