mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE923
PRIETENI401
Retete

Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone

In Torturi la 9 Feb 2020

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor cu o spatula. Faina, cacaoa si praful de copt se...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2020

Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut...

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

In Crap / Caras la 4 Feb 2020

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins. Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se...

Desert cornuri cu nutella si nuci

In Dulciuri la 2 Feb 2020

Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza. Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna...

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc

In Piine la 2 Feb 2020

Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se cerne faina. Iaurtul se amesteca cu sarea si uleiul de masline apoi se toarna peste faina. Se pune si...

Copanele de pui in sos de vin

In Pui la 1 Feb 2020

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se curata si se taie solzisori. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste...

Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

In Prajituri la 19 Ian 2020

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pana la incorporare. ...

Covrigei opariti, cu susan

In Piine la 19 Ian 2020

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face in mijloc o gropita. Pe margine se presara sarea. Se toarna maiaua in mijloc si se amesteca. Se...

Pizza cu ton si porumb

In Pizza la 19 Ian 2020

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute. Intre timp se pune tonul sa se scurga de ulei. Se curata usturoiul si se taie felii. Ardeiul gras se spala si...

Desert cozonaci cu aluat oparit umpluti cu nuca, mac si rahat

In Dulciuri la 12 Ian 2020

Se incalzesc 150 ml lapte si se pune 1 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine apoi se acopera si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se face o adancitura in mijloc. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie....

Ficatei in sos de ceapa

In Ficat la 12 Ian 2020

Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa. Ceapa se curata apoi se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se...

Aperitiv rulada cu sfecla rosie

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2020

Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si uleiul. Se omogenizeaza. Se pune si sarea apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine....

Desert tort cu ciocolata si portocale

In Torturi la 31 Dec 2019

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca cu o spatula. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca impreuna apoi se cerne. Se...

Desert Orange curd

In Dulciuri la 30 Dec 2019

Intr-o craticioara de inox cu fundul dublu se pun galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga coaja de portocala si sucul de portocale. Se amesteca bine apoi se pune cratita pe foc mic. Se amesteca continuu pana se ingroasa crema, vom vedea ca nu curge usor de pe...

Desert cozonac cu ciocolata si coaja de portocale

In Dulciuri la 29 Dec 2019

Din aceasta cantitate au iesit doi cozonaci impletiti si unul simplu, mai mic.  Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita apoi se presara 1 lgt de zahar. Se incalzesc 100 ml lapte si se toarna peste drojdie. Se amesteca usor si cu putina faina si...

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

In Prajituri la 29 Dec 2019

Intr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta...

Paste cu piept de pui in sos chilli si mozzarela

In Paste la 26 Dec 2019

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine si se taie fasiute mici. Se pun la foc in cratita cu ulei incins. Se amesteca pana se albeste carnea si incepe sa se rumeneasca usor. Ceapa se taie marunt si se pune peste carne. Se...

Desert fursecuri cu lamaie

In Prajituri la 26 Dec 2019

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu sarea, zaharul vanilta si zaharul pudra. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga sucul de la lamaie, coaja de lamaie si picaturile de ulei esential (pentru un plus de aroma). Faina se amesteca cu praful de...

Desert cataif cu nuca

In Prajituri la 8 Dec 2019

Taiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform, peste toti taiteii. Se unge bine o tava cu unt. Se toarna jumatate din cantitatea de taitei si cu...

Friptura de curcan cu sos de gutui

In Curcan la 8 Dec 2019

Pieptul de curcan se spala si se sterge. Se taie in felii groase de cca 1.5 cm sau cum le nimeriti. Intr-un bol se pun uleiul impreuna cu condimentele si se amesteca. Se dau bucatile de carne prin acest amestec apoi se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se curata usturoiul si se taie in felii....

Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte

In Prajituri la 30 Noi 2019

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat...

Creveti cu paste, in sos de rosii

In Fructe de mare la 30 Noi 2019

Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert. Crevetii se lasa sa se dezghete (daca sunt din aceia congelati) apoi se spala sub un jet de apa, se lasa sa se scurga de apa apoi se...

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

In Prajituri la 21 Noi 2019

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa. Intr-un bol se amesteca...

Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

In Torturi la 14 Noi 2019

Blatul: Intr-un bol se omogenizeaza ingredientele uscate (faina, sare, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu). Separat se mixeaza bine ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Se toarna ingredientele uscate si se amesteca apoi se pune apa fierbinte si se mixeaza pana la...

Pulpe de pui in sos de bere

In Pui la 14 Noi 2019

Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul si condimentele pentru pui. Se amesteca bine totul apoi se adauga 100 ml bere. Se toarna apoi peste pulpe. Se amesteca bine astfel...

Desert tort cu crema de ciocolata si rom

In Torturi la 8 Noi 2019

Blatul:  Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se incorporeaza in spuma. Alunele macinate se...

Palanet cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2019

Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se omogenizeaza...

Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

In Prajituri la 6 Noi 2019

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de migdale impreuna cu praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in mai multe reprize si se...

Desert tarta cu branza, pere si migdale

In Prajituri la 5 Noi 2019

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde usor cu sucitorul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Branza, zaharul pudra si oul se mixeaza bine pana se obtine o compozitie omogena si fina. Daca doriti mai dulce se mai adauga zahar dupa gust....

Desert tort cu crema bavareza de ciocolata si fructe de padure

In Torturi la 3 Noi 2019

Blatul: Mai intai se prepara blatul, de preferat cu o zi inainte. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se adauga cele 2 lg cu apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se...

Afisate 1 - 30 din 922 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Te-ai saturat de munca? Cel mai bun mod de a-ti aprecia job-ul e sa te imaginezi fara el.

 
 
 

TOP
utilizatori

katty

8943 puncte

Panacris

8790 puncte

Rocsi

6824 puncte

Constelatialeu

4944 puncte

RODIMUR

4470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro