mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE930
PRIETENI372
Retete / Pizza

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc

In Piine la 2 Feb 2020

Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se cerne faina. Iaurtul se amesteca cu sarea si uleiul de masline apoi se toarna peste faina. Se pune si...

Covrigei opariti, cu susan

In Piine la 19 Ian 2020

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face in mijloc o gropita. Pe margine se presara sarea. Se toarna maiaua in mijloc si se amesteca. Se...

Pizza cu ton si porumb

In Pizza la 19 Ian 2020

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute. Intre timp se pune tonul sa se scurga de ulei. Se curata usturoiul si se taie felii. Ardeiul gras se spala si...

Pizza cu spanac si sos Alfredo

In Pizza la 21 Apr 2019

Blatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul. Topping: Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se...

Felii de paine aromate

In Piine la 7 Oct 2018

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine...

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

In Piine la 16 Sep 2018

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga apoi uleiul si se toarna restul de apa caldura, amestecand pana se...

Paine de casa cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 7 Iun 2018

Se prepara maiaua. In cca 200 ml apa calduta se pune zaharul, cele 2 lg de faina si drojdia si se amesteca bine. Se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol larg se cerne 1 kg de faina. Se adauga sarea, semintele apoi se toarna maiaua. Se pune si uleiul si se amesteca incorporand...

Focaccia integrala cu masline si rozmarin

In Piine la 20 Apr 2018

Se prepara maiaua. Se incalzesc usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se pune faina alba, faina integrala, sarea si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua, apoi...

Chifle cu branza de burduf si masline

In Piine la 23 Mar 2018

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia. Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, oul, uleiul, branza si maslinele. Se...

Covrigi cu mac

In Piine la 5 Mar 2018

Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa deoparte pentru 10 minute. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul si oul. Se toarna...

Chifle umplute cu masline si parmezan

In Piine la 4 Feb 2018

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea, uleiul si oul. Se amesteca toate apoi se framanta usor. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte sau...

Chifle din faina integrala

In Piine la 7 Aug 2017

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se...

Paine din faina integrala si seminte

In Piine la 16 Iul 2017

Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand, daca mai este nevoie, apa sau faina. Se adauga si uleiul in timp ce se framanta si cand se...

Chifle cu mac

In Piine la 26 Iun 2017

Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea, zaharul si ouale. Restul de lapte impreuna cu apa si untul se pun pe foc pana se incalzesc usor. Se toarna...

Painici umplute

In Piine la 18 Iun 2017

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un vas larg, se pune faina, sarea, uleiul, oul iar apoi drojdia dupa ce a dospit. Restul de lapte se...

Pizza cu sunca si ciuperci

In Pizza la 20 Apr 2017

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne faina, se presara 1 lgt sare, apoi se toarna maiaua si restul de apa incalzita putin cate putin. Se...

Paine cu masline

In Piine la 2 Apr 2017

Intr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata, se pun maslinele...

Pizza la tigaie

In Pizza la 12 Mar 2017

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute se taie cateva rondele. Ardeiul gras (indiferent de culoare) se taie felii. Se pregatesc astfel incat...

Focaccia cu sunca si cascaval

In Piine la 6 Noi 2016

Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca...

Pizza de Halloween

In Pizza la 26 Oct 2016

Blatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga uleiul si apa calduta putin cate putin pana se obtine un aluat...

Pizza

In Pizza la 8 Mar 2016

Aluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se toarna cate putin, amestecand in aluat, pana se obtine o compozitie buna pentru framantat. Se framanta...

Pizza "Dracula"

In Pizza la 12 Oct 2013

Din ingredientele pt. blat se framanta un aluat care se lasa la dospit. Se intinde apoi in foaie subtire de marimea tavii, se unge cu sosul de rosii iar apoi se aseaza feliile de salam, ceapa taiata rondele, felii de usturoi si ardeiul iute (eu am pus din borcan). Se rade deasupra cascavalul...

Pizza Taraneasca

In Pizza la 7 Oct 2013

Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit. Se intinde un blat care sa se potriveasca cu tava cuptorului. Se unge blatul cu sosul de rosii, se aseaza carnatul taiat felii, ciupercile taiate, ceapa, ardei iute (al meu a fost din borcan), gogosarul taiat felii si...

Pizza Hawaiana

In Pizza la 7 Oct 2013

Blatul: Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si jumatate lingurita zahar, se amesteca toate si se lasa deoparte pt a-si dubla volumul. Se face un aluat potrivit impreuna cu faina, sarea si apa calduta cat cuprinde. Se lasa la dospit dupa care se intinde un blat potrivit pt tava...

Pizza Muresana

In Pizza la 6 Oct 2013

Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si 1/2 lgt zahar, se amesteca toate si se lasa intr-un loc cald sa-si dubleze volumul. Intr-un vas se cerne faina, se pune sarea iar in mijloc se toarna maiaua. Se toarna apa calduta cat cuprinde si se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la...

Pizza pentru copii

In Pizza la 29 Sep 2013

Blatul: Se cerne faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune drodia maruntita si cu un pic de apa calduta, iar pe margine se pune sarea. Se lasa cateva minutele pana creste putin drojdia apoi se adauga uleiul si apa calduta si se incepe sa se framante aluatul. Se toarna apa calduta...

Pizza cu ton

In Pizza la 22 Sep 2013

 Se pune bulionul pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin apoi se condimenteaza dupa gust. La final se adauga oregano. Se intinde blatul de pizza si se pune in tava. Se unge blatul cu sosul de rosii, se pune deasupra tonul scurs de ulei, ceapa taiata juliene si usturoiul taiat...

Pizza Capriciosa

In Pizza la 15 Ian 2012

Se cerne faina, se adauga sarea si uleiul, iar in mijloc se toarna maiaua obtinuta din drojdie, zahar, faina si putina apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de moale (sa nu se lipeasca de degete) adaugand apa calduta atat cat cere aluatul. Se lasa la crescut. Se intinde un aluat de...

Focaccia la tigaie

In Piine la 12 Oct 2011

Intr-un bol se cerne faina, se face o gropita la mijloc unde se adauga drojdia dizolvata in putina apa calduta. Se adauga si sarea si se framanta un aluat moale si elastic, adaugand apa atat cat cere aluatul. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Se fac din aluat mici bilute care se...

Paine coapta pe varza

In Piine la 26 Iul 2011

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa 15 minute asa. Se adauga sarea, zaharul si apa calduta. Se amesteca pana se incorporeaza faina dupa care framantam cu mana (eu nu am masina de paine) pana cand nu se mai lipeste de degete. O lasam la dospit o ora.  Pe...

Afisate 1 - 30 din 35 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.

 
 
 

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro