mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1034
PRIETENI402
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv crochete din cartofi si branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2021

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se adauga ouale, branza, cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici, sare si piper. Se amesteca totul,...

Aperitiv placinta cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2020

Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot.  Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste programul si aparatul isi face treaba.  Daca nu aveti aparat, se prepara ca orice aluat. Se...

Balmos

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2020

Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, untul si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote.  Se cerne faina de...

Aperitiv tarta cu branza si carnati

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2020

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara...

Placinta melc cu branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2020

Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa....

Spirale cu feta si spanac

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2020

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia. In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul...

Pachetele umplute cu carne si legume

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2020

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin...

Barcute umplute cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2020

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2020

Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut...

Aperitiv rulada cu sfecla rosie

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2020

Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si uleiul. Se omogenizeaza. Se pune si sarea apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine....

Palanet cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2019

Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se omogenizeaza...

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2019

Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am taiat in cubulete. Carnatii se taie rondele si se pun la prajit in tigaie in cele 2 lg de ulei. Se adauga...

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2019

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul batut si se framanta un aluat omogen. Daca este nevoie se adauga 2-3 lg apa rece. Se lasa deoparte...

Aperitiv placinte cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2019

Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca...

Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2019

Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se presara putina faina pe masa de lucru si se desface aluatul. Se intinde putin cu sucitorul apoi se unge cu kechup. Se presara deasupra ierburile pt. pizza. Se asaza feliile de sunca apoi feliile de cascaval...

Aperitiv pogaci cu jumeri

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2019

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se incalzesc usor 150 ml lapte, se adauga zaharul si vreo 2 lg de faina...

Cornuri aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2018

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze.  Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele...

Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2018

Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, oul si uleiul. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna peste...

Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2018

Aluatul:  Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se...

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2018

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la...

Aperitiv spirale cu branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2018

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua, uleiul si oul. Restul de lapte se incalzeste usor...

Aperitiv pancakes cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2018

Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile, sunca si ardeiul, apoi se toarna laptele si uleiul. Faina se adauga cate putin, amestecand bine, pana...

Aperitiv saratele

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2017

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, ouale, untura, branza de burduf, smantana si maiaua. Se framanta un aluat moale si care nu se mai...

Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2017

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca. Se adauga trepatat laptele caldut atat cat...

Mamaliga cu branza (in straturi)

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2017

Se pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca. Intre timp, se taie...

Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2017

Se taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se omogenizeaza bine, chiflele absorb bine lichidul. Se ia un vas de yena rotund si se unge bine cu...

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2017

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune faina, sarea, uleiul, oul si maiaua dupa ce a dospit. Se amesteca si se toarna pe parcurs, lapte caldut,...

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2017

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea, oul batut, uleiul si maiaua crescuta. In craticioara in care a fost maiaua, se pune apa sa se...

Aperitiv tarta cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2017

Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi se pune oul si apa. Se framanta un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa...

Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2017

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat...

Afisate 1 - 30 din 106 retete    
CONCURS CULINAR - BUCATARASUL LUNII

Postari recente

publicat la 09.05.2021

Desert prajitura ciocolatoasa

publicat la 09.05.2021

Desert Iepurasi dulci

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro