mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI374
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv saratele

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2017

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, ouale, untura, branza de burduf, smantana si maiaua. Se framanta un aluat moale si care nu se mai...

Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2017

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca. Se adauga trepatat laptele caldut atat cat...

Mamaliga cu branza (in straturi)

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2017

Se pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca. Intre timp, se taie...

Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2017

Se taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se omogenizeaza bine, chiflele absorb bine lichidul. Se ia un vas de yena rotund si se unge bine cu...

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2017

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune faina, sarea, uleiul, oul si maiaua dupa ce a dospit. Se amesteca si se toarna pe parcurs, lapte caldut,...

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2017

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea, oul batut, uleiul si maiaua crescuta. In craticioara in care a fost maiaua, se pune apa sa se...

Aperitiv tarta cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2017

Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi se pune oul si apa. Se framanta un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa...

Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2017

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat...

Aperitiv spirale cu branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2017

Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul. Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca putin, apoi se lasa sa dospeasca. Dupa ce a dospit, se toarna peste faina si se amesteca totul. Se...

Aperitiv pancakes cu sunca si mozzarela

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2017

Intr-un bol, se bat bine ouale impreuna cu un praf de sare. Se adauga laptele si uleiul, apoi se pune faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari si sunca taiata bucatele mici. Se potriveste de sare si...

Aperitiv pogaci cu jumeri

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2016

Se pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a dospit drojdia se toarna peste faina si se amesteca totul. Se adauga cate putina apa calduta. Se...

Cornete umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2016

Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu  sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml  lapte  sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca, apoi se lasa sa se activeze drojdia. Oul si albusul se bat bine si se toarna...

Spirale cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2016

Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun...

Chiftele de legume la Panini Maker

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2016

Dovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte. Cartofii si morcovul se curata si se dau la fel pe razatoarea cu gauri mici. Ceapa se curata si se taie...

Tarta cu branza si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2016

Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la frigider pana se pregateste umplutura. Pt. umplutura: Se curata dovlecelul, se spala si se da pe...

Tarta rustica

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2016

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte. Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza,...

Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2016

Se curata ceapa si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. Avocado se taie in doua, se scoate samburele si se zdrobeste cu furculita. Se adauga zeama de lamaie pentru a nu-si shimba culoarea. Se toarna putin ulei de masline, se adauga ceapa, se condimeneaza cu sare si piper...

Cartofi noi cu sunca la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2016

Se curata cartofii si se spala. Se taie rondele subtiri.  Ceapa se curata si se taie rondele iar suna se taie patratele mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga cartofii, se presara sare si se lasa sa se prajeasca usor, amestecand din cand in cand. Se pun cele doua lg de...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2016

Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fieare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa. Intr-un bol se amesteca bine pateul cu 2 galbenusuri apoi se omogenizeaza impreuna cu untul moale. Se condimenteaza cu sare si...

Pasca cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2016

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa dospeasca. Se toarna uleiul, oul batut si se amesteca incet, turnand lapte caldut putin cate putin pana se...

Placinta sarata

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2016

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se pune drojdia uscata, se amesteca si se lasa timp de 10-15 minute. Se pune apoi sarea, uleiul si laptele caldut putin cate putin, amestecand, pana se poate obtine un aluat bun pentru framantat. Se framanta bine apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza...

Placinta sarata cu branza si telemea

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2016

Se lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei. Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete mici, oulae, piperul macinat si iaurtul. Se omogenizeaza bine compozitia. Se pregateste o forma...

Saratele cu untura

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2016

Intr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca toate ingredientele si spre final se adauga smantana. Se framanta aluatul pana devine omogen, elastic...

Rulada cu sunca si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2016

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin apoi se lasa 5-10 minute sa dospeasca. Dupa ce a crescut se toarna uleiul si aproximativ 400 ml...

Chec aperitiv cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2015

Se bat ouale bine cu sarea si piperul. Se adauga smantana si se omogenizeaza. Cascavalul se da pe razatoarea mare iarardeiul kapia se taie cubulete. La fel se taie si sunca. Se pun peste amestecul de oua si smantana si se amesteca. Patrunjelul verde se toaca marunt si se pune peste compozitie....

Pancakes cu sunca, ardei si masline

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2015

Intr-un bol se mixeaza ouale bine cu sarea si piperul. Sunca se taie cubulete, la fel si ardeiul gras, iar maslinele se feliaza. Toate acestea se pun peste oua, se adauga uleiul si se toarna laptele apoi faina cu bicarbonatul de sodiu, mixand continuu pentru a nu face cocoloase. Faina se adauga...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2015

Intr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare. Se adauga crema de telemea si se omogenizeaza. Salamul se taie cubulete mici, la fel si ardeiul gras rosu si verde. Maslinele se taie feliute. Se pun toate peste amestecul de oua si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune...

Cosulete cu branza, sunca si masline

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2015

Int-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se intinde aluatul de foetaj si se taie patratele, astfel incat sa se poata imbraca formele de briose. Se ia...

Varza dulce cu rosii si carnati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2015

Se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga putina sare pentru a se inmuia varza si se amesteca din cand in cand.  Rosiile se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici. Se toarna peste varza, se amesteca si se mai calesc impreuna cateva minute. Se...

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2015

Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte. Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga sunca taiata fasiute si...

Afisate 31 - 60 din 114 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]