mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE929
PRIETENI372
Retete / Supe/Ciorbe

Supa de legume cu taitei

In Supe la 29 Sep 2019

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit. Se adauga morcovul si telina. Se lasa sa se caleasca usor apoi se toarna apa. Se lasa sa fiarba. Cand...

Ciorba de curcan, cu taitei

In Ciorbe la 14 Feb 2019

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga. Morcovul se curata si se taie in cubulete. Intr-o oala se pune untura de pasare si morcovul. Se...

Supa crema de sfecla rosie

In Supe la 1 Noi 2018

Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt. Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se incinga si se pune ceapa la calit. Se lasa in jur de 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga...

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

In Supe la 16 Sep 2018

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se...

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

In Ciorbe la 8 Iul 2018

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune peste legume. Se lasa 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in...

Ciorba de porc cu legume

In Ciorbe la 7 Mar 2018

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa se adauga carnea. Se spumeaza daca este nevoie. Intre timp se curata legumele si...

Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

In Ciorbe la 17 Dec 2017

Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga apoi se adauga morcovul taiat. Se lasa la calit 1-2 minute apoi se adauga si ceapa. Se lasa...

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

In Ciorbe la 8 Dec 2017

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge fasolea de apa si se toarna in cealalta...

Ciorba de perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 6 Dec 2017

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se da pe razatoarea cu gauri mari si se pune la calit in putin ulei. Carnea tocata se amesteca bine...

Supa crema de dovleac

In Supe la 19 Noi 2017

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul si telina. Ceapa se taie in bucati mai mari, restul legumelor se taie rondele. Se pun toate intr-o...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 22 Oct 2017

Se spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe lungime, pastarnacul si telina. Se adauga si o lgt de sare si se lasa sa fiarba pana sunt facute atat...

Ciorba de pui cu taitei

In Ciorbe la 1 Oct 2017

Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga si putina sare. Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie in bucati potrivite, ceapa se cresteaza in doua,...

Ciorba de vara cu dovlecel

In Ciorbe la 10 Aug 2017

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa fiarba, iar cand ceapa se inmoaie, se...

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 2 Ian 2017

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.  Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza...

Ciorba cu ardei umplut

In Ciorbe la 16 Sep 2016

Ardeii trebuie sa fie cam de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor taind ca un fel de capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa. Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul bine spalat, ceapa taiata marunt si se condimenteaza cu...

Ciorba de salata verde

In Ciorbe la 1 Aug 2016

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o  oala  cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna.  Slanina se ...

Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

In Supe la 17 Iul 2015

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit...

Supă de rață cu tăiței de casă

In Supe la 28 Dec 2014

Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua. Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine spalata impreuna cu apa rece. Se adauga o lingurita de sare si se lasa sa fiarba pana se aduna spuma...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 15 Ian 2012

Se curata legumele si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se scot si se lasa la racit. In apa se pune bulionul si se lasa sa dea cateva clocote.  Legumele (in afara ce ceapa) se dau prin blender si se adauga peste supa. Se mai lasa sa dea impreuna cateva clocote adaugandu-se sarea...

Ciorba cu perisoare

In Ciorbe la 6 Ian 2012

Se curata legumele, morcovii si pastarnacul se dau pe razatoarea mare si se calesc putin in ulei. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Se adauga telina si ceapa intreaga sa fiarba si ele (dupa fierbere se vor scoate din oala).  Intre timp se pregatesc perisoarele. Carnea tocata se amesteca...

Ciorba cu legume de vara

In Ciorbe la 27 Iun 2011

Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara. Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei. Se toarna apa peste legume si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce a inceput sa clocoteasca...

Lucicos cu ciolan afumat

In Ciorbe la 17 Mai 2011

Se curata ceapa si morcovul si se da pe razatoarea mare. Ciolanul il taiem cubulete. Le punem la calit cu cele 3 lg ulei in oala. Dupa ce s-au perpelit putin in uleiul incins, am stins cu apa, am pus capacul si am lasat sa dea in clocot.  Intre timp am spalat varza si am taiat-o fideluta....

Supa dulce cu leustean

In Supe la 5 Mai 2011

Se spala bine carnea (eu am avut spate) si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza de cate ori este cazul. Legumele se curata si se taie in cubulete. Se pune intr-o cratita morcovul, telina si pastarnacul si se calesc cu 4-5 lg ulei. Dupa ce s-a spumat zeama de carne se adauga...

Ciorba ardeleneasca

In Ciorbe la 15 Apr 2011

Se spala bine pieptul, se taie cubulete si se pune in apa rece cu sare la fiert. Se spumeaza de fiecare data cand este cazul.  Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare. Ceapa se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si legumele sa se caleasca 2-3 minute. Spre sfarsit se adauga...

Supa de gaina cu taitei de casa

In Supe la 21 Mar 2011

Se pune carnea de gaina (eu am avut o pulpa intreaga taiata in doua si o aripa) la fiert intr-o oala de 4-5 litri. Se spumeaza de cate ori este cazul. Pe la jumatatea timpului de fierbere se adauga legumele taiate (morcovii felii, restul se pot lasa intregi). Intre timp se adauga si sare. Eu am...

Ciorba de tarhon

In Ciorbe la 15 Mar 2011

Se pun spinarile la fiert intr-o oala cu apa. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit separat in 2-3 lg ulei dupa care se stinge cu 1 l apa de pe carne. Cand s-au fiert legumele si carnea, se pune si restul de zeama de pe carne peste legume, se adauga orezul fiert...

Ciorba de pui cu legume

In Ciorbe la 6 Mar 2011

Se pune carnea de pui la fiert si se spumeaza de cate ori e necesar. Legumele le curatam si le taiem cubulete. Separat intr-o oala se pun 5 lg ulei iar morcovii, pastarnacul si patrunjelul se pun la calit in ulei pt. 5 minute. Se adauga ceapa taiata marunt, se amesteca dupa care se pune 1...

Ciorba de fasole verde

In Ciorbe la 31 Ian 2011

Se curata morcovul si pastarnacul, se taie cubulete si se pune la calit in putin ulei. Se pot pune si alte legume (eu am avut fasolea pusa pe iarna cu ceapa, ardei, rosii si frunze de telina in ea). Dupa ce s-a colorat uleiul de la morcov se stinge cu apa si se lasa la fiert sub capac....

Ciorba de usturoi

In Ciorbe la 24 Ian 2011

Se spala bine spatele de pui si se pune la fiert in apa.  Legumele se curata si se taie felii. Dupa ce se spumeaza apa in care fierbe carnea, se adauga legumele, sare si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Intre timp se spala bine orezul si se pune la fiert. Cand sunt gata...

Ciorba de fasole cu afumatura

In Ciorbe la 18 Ian 2011

Se pune fasolea de cu seara in apa la inmuiat. Bucata de afumatura se spala si se pune in apa sa dea cateva clocote dupa care se arunca apa. In oala in care se va face ciorba se pune afumatura in apa sa fiarba cu capac. Legumele se curata si se taie cubulete. Fasolea se pune si ea in apa sa...

Afisate 1 - 30 din 33 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro