Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete / Aperitive / Garnituri

Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2023

Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea. Intre timp în alt vas încăpător se...

Reteta de briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2023

Iata cum se prepara Reteta de briose aperitiv Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt....

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2022

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc. Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge...

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2022

Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul copt scurs de lichidul din borcan se tamponează, ca să fie cât mia uscat și se toacă mărunt....

Crochete din cartofi cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2021

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos.  Se adaugă cele două ouă, mozarella și făina, se...

Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2021

Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper. Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt,...

Aperitiv chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2021

Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul,  ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...

Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2021

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele  călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul...

Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2021

Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate. Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece...

Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2021

În recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de...

MBS cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2021

Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de  sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie,...

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2021

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de...

Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2021

Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas necrăpate ☹ Așa că am folosit ouă clasice maronii și din cele cu coaja verzuie....

Aperitiv rulada cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2021

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele 6 albușuri se bat energic cu puțină sare și un strop de oțet până se obține o spumă de...

Aperitiv cornuri cu cremwursti

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2021

Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor până învelesc tot cremwurșt-ul (vedeti in imagini!), și se asaza în tava tapetată cu...

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2020

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o cană de apă rece și se lasă la gătit cca. 15 minute. Amidonul se amestecă cu...

Aperitiv gofre sarate

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2020

Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite. Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu...

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2020

Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri. Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...

Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2020

Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase,  se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact. Apoi se pune...

Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2020

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu...

Aperitiv cornuri cu carnati afumati

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2020

L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță...

Aperitiv briose cu ciuperci de padure si verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2020

Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai...

Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2020

Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează. Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor...

Oua de prepelita vopsite la abur

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2020

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația...

Cornuri a la Luca

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2020

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina...

Placinta cu iaurt si gris

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2020

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul,  smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun...

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2020

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt. Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm...

Aperitiv foietaj cu cascaval, salam Victoria si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2020

Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită. Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2020

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în  apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2020

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme dreptunghiulare. Ouăle se bat energic cu laptele. Fursecurile se ung cu amestecul de ouă, se presară...

Afisate 1 - 30 din 205 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]