Reteta de briose aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2023 | 4747 vizualizari

 

Eee, dacă am făcut brioșe dulci, a trebuit să-mi fac și eu pofta cu brioșe sărate! ;)
Am dat  o raită prin frigider și cămară, am găsit tot ce trebuie pentru câteva brioșe aperitiv sățioase și delicioase! ;) 
Spor și poftă bună! ;)
Pentru Reteta de briose aperitiv sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina, kefir, cepaa verde, ardei, masline, salam, bacon, mozzarella.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de briose aperitiv
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină albă cca. 600 g,
  • Praf de copt 2 plicuri,
  • Kefir cca. 3050 ml,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Ardei kapia 2 bucăți,
  • Măsline negre cca. 200 g,
  • Salam Victoria cca. 100 g,
  • Cubulețe de bacon cca. 125 g,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Mărar proaspăt/congelat cca. 1 lingură,
  • Mozarella rasă cca. 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de briose aperitiv:

Iata cum se prepara Reteta de briose aperitiv

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt.

Măslinele  se scurg de saramură, se scot sâmburii și se mărunțesc.

Salamul Victoria se mărunțește.

În amestecul de ouă și făină, se adaugă: ceapa verde, măslinele, cubulețele de  bacon și salamul Victoria,  ardeii kapia, cca. 200 g de mozzarella rasă și mărarul mărunțit.

Se asezonează de piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pun în forme de brioșe, tapetate cu ulei, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

 Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.

Spor și poftă bună!

 Vezi si reteta de Chec sarat cu sunca si cascaval

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

24.02.2023, 00:40

Au tot ce le trebuie !!!!

Rocsi 1

25.02.2023, 20:02

Si noi suntem fani briose aperitiv, sub diverse combinatii!

Catalina L 1

18.03.2023, 17:28

sigur bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saleuri cu chimen