Retete culinare din Costa Rica

Retete traditionale din Costa Rica

Din Costa Rica va aducem pe site-ul nostru retete inedite si aromate: retete cu carne de pui, vita, salate racoritoare si deserturi unice. Invatam impreuna sa preparam mancaruri cu banane, yuca si avocado.


Invaluieste-te cu arome exotice din Costa Rica

Adu Costa Rica la tine in casa cu arome ametitoare si cu siguranta iti vei impresiona familia si prietenii. Te invitam sa adaugi si tu o reteta din Costa Rica, bucatarasii abia asteapta sa o incerce!

Tacos de peste

Postat de: nico15

Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada. Lăsati timp de 15... Citeste continuarea

Avocado umplut cu ton

Postat de: nico15

  Se taie avocado in jumatate, se scoate samburele, dupa care, cu ajutorul unei linguri, scoatem si pulpa pe care o vom taia cubulete potrivite. Taiem ardeii, scurgem de excesul de ulei... Citeste continuarea

Salata rece de orez cu avocado si alte legume

Postat de: nico15

Orezul a fost fiert in apa cu sare, dupa care s-a lasat sa se raceasca. Amestecam ardeiul tocat, ceapa, orezul si rosiile cherry taiate in jumatati. Curatam si taiem felii de avocado si il... Citeste continuarea

Salata de ananas macerata in suc de lime, stil ceviche acompaniata de palmito, pui si salata verde

Postat de: nico15

    Cureti si tai in bastonase, ananasul si palmito, tai fin ceapa rosie, la fel procedezi si cu ardeiul gras rosu si amesteci lejer.  Pieptul de pui a fiert in apa cu... Citeste continuarea

Mancare de naut

Postat de: nico15

Punem nautul peste noapte in apa rece, a doua zi in vom pune in oala sub presiune sa se gateasca mai repede si mai bine. Lasam aproximativ 45 de minute, dupa care verificam daca este fiert. ... Citeste continuarea

Empanada cu carne de vita

Postat de: nico15

  Se pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin,... Citeste continuarea

Pastel de pollo

Postat de: nico15

Ingredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa).  Rezulta un aluat moale,... Citeste continuarea

Arroz con pollo (orez cu pui)

Postat de: nico15

Tocam ceapa, ardeiul, radem morcovul, adaugam usturoiul maruntit si cimbrul in ulei si lasam sa se intrepatrunda  aromele. Adaugam orezul prefiert spalat bine, peste si lasam sa prinda acea... Citeste continuarea

Salata de caracoles cu ton

Postat de: nico15

Se pune apa la foc si se adauga sare, se lasa sa fiarba apa si se adauga pastele. Acestea vor creste cel putin de doua ori in volum. Fierbem pastele in conformitate cu indicatiile de pe pachet.... Citeste continuarea

Casado sau mancarea omului casatorit

Postat de: nico15

Punem fasolea la inmuiat peste seara, a doua zi, o punem la fiert, schimbam de trei ori apa, iar la final, langa fasole, adaugam legumele care in prealabil au fost calite in putin ulei, dupa cum... Citeste continuarea

Ceviche Tico de pescado (peste)

Postat de: nico15

Taiem fileul de peste in cubulete potrivite, nu foarte mici, taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina. Taiem fin ardeiul iute, daca este... Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya)

Postat de: nico15

  Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul... Citeste continuarea

Salata de ananas cu scoici

Postat de: nico15

Luam ananasul si il taiem pe jumatate, dupa care scoatem  mijlocul fructului si juice-ul din interior. Folosim scoici albe pe care le vom marina cu ajutorul sucului de limeta si ananas... Citeste continuarea

Salata de papaya cu creveti pentru 2 persoane

Postat de: nico15

Curatam fructul de papaya de coaja si il taiem pe jumatate, scoatem pulpa fructului si semintele. Semintele se arunca, iar din fruct, taiem cubulete pulpa pe care am scos-o, lasand fructul... Citeste continuarea

Coaste de porc caraibiene

Postat de: papabundetot

Coastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry. Porumbul l-am pus la fiert in lapte de... Citeste continuarea

Mic dejun costarican

Postat de: nico15

Punem ulei intr-o tigaie in care vom adauga ceapa taiata cuburi mai mari si ardei cubulete mai mari(doar jumatate si cantitatea de ardei), lasam sa treaca savoarea din acestea in ulei si le... Citeste continuarea

Trunchi de copac

Postat de: nico15

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert. Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasole la fiert iar cand aceasta este gata se va... Citeste continuarea

Turtite sarate a la Geo

Postat de: nico15

Untul/margarina, sarea si zaharul la temperatura camerei se vor pune in blender si se vor blendui, va rezulta o pasta(crema). In aceasta crema se vor adauga cele doua oua, unul cate unul si dupa... Citeste continuarea

Gallo Pinto

Postat de: nico15

  Fasolea neaparat neagra se pune in apa cu o seara inainte.  Se pregatesc legumele dupa cum urmeaza: se taie  ceapa in sferturi, un ardei in bucati mai mari, un morcov si un... Citeste continuarea

Salata Viviana Royal

Postat de: nico15

  Se taie merele in cubulete cu coaja, Se amesteca cu maioneza, iaurtul, mierea(zaharul) sare, telina cubulete, si stafide.Dupa ce s-au amestecat se adauga si varza, taiata fasii foarte... Citeste continuarea

Banana La cuptor

Postat de: nico15

Se ia o banana potrivita(galbena), se taie pe lung dar nu de tot, se scoate din banana o mica portiune si se face un santulet in care se vor introduce feliile de branza. Se unge o tava cu putin... Citeste continuarea

Patacones

Postat de: nico15

  Se iau aceste banane verzi care nu sunt dulci, se curata destul de greu de coaja, se adauga cateva picaturi de lamaie peste ele sa nu se innegreasca. Bananele verzi(platano) se... Citeste continuarea

Prajitura din Yuca

Postat de: nico15

Se ia o radacina de yuca, se curata ca in imaginile alaturate, se taie in bucati mai maricele si se pune la fiert in apa cu un pic de sare, se lasa aproximativ 20 de minute si se incearca, nu... Citeste continuarea

Pui cu ardei capia

Postat de: nico15

Se taie ceapa si ardeii rosii julien si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei. Pieptul de pui se spala, se taie julien si el si se prajeste in tigaie se sareaza, se adauga chili si un condiment... Citeste continuarea

Yuca Prajita

Postat de: nico15

Se iau radacinile de yuca, se curata, se taie in dreptunghiuri, si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba 25-30 de minute pana nu mai este asa de tare dupa care se scot bucatile de... Citeste continuarea

Salata de palmito

Postat de: nico15

Se spala legumele, se taie rosia in felii potrivite, avocado la fel, ceapa se taie foarte fin, salata se rupe in bucati mai mari, se adauga bucatile de palmito din conserva (in prealabil acestea... Citeste continuarea

Olla de Carne

Postat de: nico15

Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si... Citeste continuarea

Black Soup

Postat de: nico15

Fasolea dupa ce s-a pus la inmuiat cu o seara inainte, se pune la fiert, se adauga ½ de capatana de ustoroi, o ceapa si un ardei taiat julien, se sareaza si se pun 2-3 lingurite de zahar se... Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro