12 Etaje dulci

de Brindusa in Torturi, 24 Mai 2010 | 8288 vizualizari

 

Un tort pe care l-am dus mai mult de 300 km pe soselele patriei si tot a aratat impecabil.

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi

  • 600 g faina
  • 500 g zahar tos
  • 350 g unt moale, taiat cubulete
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 300 g ciocolata amaruie 75% cacao
  • 400 g smantana grasa
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar vanilat facut in casa

Pentru glazura

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 70 g smantana grasa

Pentru decor alune sfaramate

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 12 Etaje dulci:

Din aluat se fac 12 blaturi. Ca sa nu muncesc prea mult, eu am cumparat tavite rotunde de unica folosinta, din aluminiu. Se pune cam 3/4 de cana de aluat pentru fiecare blat. Stratul trebuie sa fie foarte subtire, altfel nu va ajunge compozitia pentru 12 foi. Eu am copt cate 2 blaturi deodata, in cuptorul electric, cu ventilator, la 180 C. In maxim 10 minute sunt gata.


Tavitele se ung bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Untul se bate cu zaharul la viteza mare, cam 3 minute, pana se face o crema alba. Bate ouale in crema, unul cate unul.


Cerne faina cu praful de copt si sarea. Pune 1/3 in crema si amesteca. Pune , amestecand dupa fiecare adaugare, 1/2 din lapte, 1/3 de faina, 1/2 de lapte si ultima faina. Adauga vanilia.


Coace blaturile in cuptorul preincalzit, la 180 C. Ai grija ca daca le lasi prea mult in cuptor se ard usor, fiind foarte subtiri.


Raceste blaturile pe gratare.


Dupa ce ai facut toate blaturile si acestea s-au racit, e timpul pentru crema.


Taie marunt 300 g de ciocolata. Pune smantana pe foc mic si amestecand incontinuu asteapta pana ce da un clocot. Gusta din ea si verifica daca e fierbinte. Daca nu, mai amesteca in smantana si mai pune-o putin la incalzit. In final smantana nu trebuie sa fi fiert, dar sa fie destul de fierbinte ca sa topeasca ciocolata. Toarn-o peste ciocolata si amesteca bine ca sa se topeasca toata. Pune si untul si omogenizeaza. Pune cam o lingura de crema intre blaturi, ca sa-ti ajunga.


Glazura se face la fel ca si crema, numai ca va fi putin mai groasa. Unge tortul peste tot cu ea. Orneaza cu alune sfaramate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "12 Etaje dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 17:57

eu stau la etajul unu ca mi-e frica de inaltime tare bun

Brindusa 1

01.02.2011, 21:35

ligia,

ralu_ca 1

07.08.2013, 21:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 blaturi si 2 creme