Tort egiptean

de leoflori in Torturi, 22 Aug 2009 | 74487 vizualizari

 

un deliciu de caramel, alune, frisca si crema de vanilie

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 foaie :
  • 2 albusuri 
  •  2 Linguri zahar
  •  1/2 Lingura faina 
  • 40 gr. alune de padure (nuci) macinate (eu am pus alune) AVEM NEVOIE DE 3 FOI
  • Crema 1 :
  • 6 galbenusuri
  • 6 Linguri zahar 
  • 340 ml. lapte 
  • 2 Linguri amidon sau faina (am pus amidon) 
  • 170 gr. unt nesarat (am pus marga)
  •  1 esenta vanilie
  • Crema 2 :
  • 200 ml. frisca lichida 
  • 150 gr. zahar 
  • 120 gr. alune zdrobite in bucati mai mari.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foaie :Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem pana se topeste si sta batz.Faina o amestecam cu alunele macinate si o adaugam treptat in compozitia de albus+zahar.Pe tava de tort unsa bine cu grasime intindem uniform compozitia si coacem la foc mic 25 de minute. Repetam operatia de inca 2 ori.

Crema 1 :Intr-o craticioara amestecam galbenusurile + amidon + zahar + laptele adaugat treptat. Punem apoi pe foc mic si amestecam mereu, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si lasam la racit.Frecam untul bine, ca sa se desfaca si peste el adaugam putin cate putin din compozitia de budinca racita. Mixam bine, adaugam si esenta de vanilie si gata Crema 1.

Crema 2: Zaharul se topeste si se toarna in strat subtire pe o tava unsa bine cu grasime. Dupa ce se raceste, se dezlipeste, se pune bucati intr-o punga si se zdrobeste bine.

Frisca se bate tare, se adauga in ea caramelul zdrobit si alunele zdrobite mare. Se amesteca si se trece la asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
TORT ALB CU BANANE