A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

SHAKSUKA

Postat de: claudiaO in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin...Citeste continuarea

Stufat de iepure

Postat de: cristeena20 in Iepure

Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde...Citeste continuarea

Sarmale fierte in dovleac

Postat de: cristinutanicolita in Porc

Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate.  Ceapa se curata de foi și se spala.  Orezul se spala și se fierbe 10 min.  Carnea de porc...Citeste continuarea

Salata orientala de cartofi cu...

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se lasa la...Citeste continuarea

Snitele de cartofi

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata si se dau pe razatoarea mare. Sunca se taie cubulete mici iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un castron se amesteca...Citeste continuarea

Salata cu rosii cherry, telemea si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Salata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru....Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt

Postat de: sufletista in Salate

Legumele dupa ce le-am copt, le curatam de coaja,le lasam sa se scurga bine de lichid. Eu am folosit legumele care le-am congelat in toamna,le-am lasat la dezghetat de cu seara intr-o...Citeste continuarea

Supa crema de usturoi

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata legumele si se spala bine. O ceapa se taie in 4, cartofii se taie in cubulete, la fel si telina. Pastarnacul se taie in 2 pe lungime si se scoate partea din mijloc care este foarte tare....Citeste continuarea

Sandwichuri la Panini Maker Breville

Postat de: mirela0911 in Sandvisuri

Se incalzesc 100 ml lapte. Se adauga zaharul si 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa la dospit. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea,...Citeste continuarea

Supa de rosii cu taitei

Postat de: ancutsa in Supe

  Cureți și speli legumele. Într-o oală de 4 litri pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ). Când apa fierbe în clocot, pui ulei și următoarele...Citeste continuarea

Salata de icre de caras

Postat de: Bunica in Salate

Icrele se lasa la decongelat. Ceapa curatata, spalata se toaca marunt. Jumatatea de lamaie de stoarce, iar zeama obtinuta se pune in salata de icre. Grisul impreuna cu 3 linguri de apa se...Citeste continuarea

Snitele de curcan cu amestec de legume

Postat de: ancutsa in Curcan

Pentru șnițele: Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi. Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină...Citeste continuarea

Salata cu smantana, fasole verde,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Am preparat un dresing din smantana, mustar si ulei. Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare . Tot acum se pune si patrunjelul tocat Cartofii...Citeste continuarea

Salata de oua

Postat de: sufletista in Salate

Fierbem ouale in apa cu sare, le scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata. Decojim ouale si le tocam,tocam si ceapa verde cu mararul,sunca de pui. Intr-un bol mai mare adaugam...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu crema de hrean

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sfecla rosie se curata de codita si de mustata de la extremitati , se spala si se pune la fiert in apa multa timp de 30 minute . Dupa fierbere sescurge apa si se lasa la racit ....Citeste continuarea

Salata Rogvaiv cu ton

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu...Citeste continuarea

Snitele clasice cu piure de cartofi

Postat de: MotanLaOale in Porc

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii. Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin...Citeste continuarea

Salau copt cu rosii

Postat de: katty in Salau

Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat...Citeste continuarea

Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Postat de: RODIMUR in Supe

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă,...Citeste continuarea

Salata orientala cu savori...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra

Postat de: MotanLaOale in Porc

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...Citeste continuarea

Supa slaba de legume, cu gat de curcan

Postat de: ravanna in Supe

Gatul de curcan se pune la fiert intr-o oala de 5 litri si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute. Intre timp curatam legumele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam...Citeste continuarea

Sarmale cu pasat si carne tocata de...

Postat de: ravanna in Mancaruri cu carne

Modul de preparare este relativ simplu   daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica. Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete...Citeste continuarea

Salata de sprot afumat

Postat de: Bunica in Salate

Pune pestele intr-un castron si cu ajutorul unei furculite marunteste-l. Adauga peste pestele din castron  castravetele taiat marunt,zeama de  lamaie,iaurtul,ierburile aramate si...Citeste continuarea

Sarmale cu carne tocata de porc in...

Postat de: autodiag in Porc

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...Citeste continuarea

Sunca fiarta in zeama de varza, cu...

Postat de: Bucataras in Mezel de casa

Pune bucatile de  sunca in tr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa . Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta. Lasa sunca la sare pt 3...Citeste continuarea

Salata de vinete cu mustar si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea

Supa de somon si stiuca

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de...Citeste continuarea

Stiuca crocanta cu busuioc

Postat de: mihaelar63 in Peste

Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie . Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit...Citeste continuarea

Salata cu icre de caras

Postat de: mihaelar63 in Salate

Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece...Citeste continuarea

Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci...

Postat de: oanapl in Salate

Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe...Citeste continuarea

Snitel din salau

Postat de: oanapl in Salau

Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2. Se sărează carnea. Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie

Postat de: Adrianele in Salate

Se fierbe sfecla întreagă și cu coajă. Se curăță de coajă după ce s-a răcit și se dă pe răzatoarea mare. Se amestecă cu sarea, uleiul, sucul de lămâie și chimenul...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu cremvusti

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cremvustii se fierb 10 minute . Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele . Patrunjelul verde se toaca marunt . Ceapa verde se taie rondele...Citeste continuarea

Salata de vinete cu smantana si tahini

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea

Salata calda cu pui si tortellini

Postat de: mihaelar63 in Salate

Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare . Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate . Respectati timpul de fierbere indicat...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu burrata -...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sfecla se coace timp de 30 minute. Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti. Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic,...Citeste continuarea

Salata calda cu caracatita

Postat de: Bucataras in Salate

Lasa bucatile de caracatita la dezghetat. Daca caracatita e prefiarta se foloseste ca atare la prepararea salatei, dar daca nu, necesita fierbere cam 45 min -1 h, pana se fragezeste bine....Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: mirela0911 in Supe

Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in uleiul incins si se lasa la calit, amestecand din cand in cand. Morcovii se curata si se taie in...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu carne de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Ridichile spalate si curatate se taie rondele...Citeste continuarea

Supa crema din conopida, cartofi...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și...Citeste continuarea

Salata poloneza, cu fasole galbena,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie  bucati la 2-3 cm...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac, cu castane

Postat de: Ksenya in Supe

  Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.  Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau...Citeste continuarea

Salau en papillote cu harissa si...

Postat de: mihaelar63 in Salau

Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii....Citeste continuarea

Salata de paste cu telemea, rosii...

Postat de: RODIMUR in Salate

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă...Citeste continuarea

Salata de fasole galbena pastai cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu radacina de...

Postat de: ctlina in Salate

Fierbeti sfecla in apa cu sare  sau coaceti-o la cuptor intr-o folie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Separati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le.  Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]