Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

de Panacris in Ficat, 28 Iun 2021 | 2293 vizualizari

 

Salata de ficat de struț cu morcovi și ceapă este savuroasă și hrănitoare. Un alt mod inedit de a savura ficatul, mai ales pentru cei mofturoși! 😉
 

 

INGREDIENTE

  • Ficat de struț cca. 450 g,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de rapiță 3 linguri,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Maioneză 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza:

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi.

Ficatul se scurge de lapte și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare timp de 35 minute, la foc mediu. Timpul de fierbere depinde dimensiunea bucății de ficat.

Apoi se scoate din apă și se lasă la răcorit.

Între timp ceapa și morcovii curățați se taie rondele, respectiv Julien și se pun la călit în puțin ulei, până devin translucide, gătite al dente.

Ficatul răcit se taie în bețigașe subțiri.

Legumele răcorite se pun într-un vas încăpător, se asezonează de sare, piper și maioneză.

Salata se lasă la rece cca. 20 minute până se împrietenesc gusturile.

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate folosi ficat de pui, vițel sau porc după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

29.06.2021, 09:10

Să ști că da Mihaela! Eu sunt deschisă mereu pentru combinații mai deosebite!

dantes 1

29.06.2021, 11:48

Rocsi 1

29.06.2021, 20:59

Arata bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari marinati, cu ceapa