Alivenci moldovenesti

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2010 | 8499 vizualizari

 

Nu stiu daca asta e reteta originala, banuiesc ca sunt mai multe variatiuni, eu asta am gasit-o si am incercat-o. Nu mi-a parut rau.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 300 g malai
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • 1 lingurita cu varf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

Intr-o cratita de 3 litri se pune la fiert laptele cu untul si sarea. La primul clocot se adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 3-4 minute pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Cand e aproape rece se adauga branza, smantana, galbenusurile si faina si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna peste compozitia cu malai amestecand usor cu telul. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 50-60 de minute la 180 de grade.

Se taie in patratele si se servesc calde cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

Alivenci moldovenesti-0
Alivenci moldovenesti-1
Alivenci moldovenesti-2
Alivenci moldovenesti-3
Alivenci moldovenesti-4
Alivenci moldovenesti-5

COMENTARII (19)

Corinuta

Corinuta 1

11.09.2010, 23:31

Papati cat doriti, am facut o tava mare

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 11:00

intradevar este foarte buna cred ca am facut-o de mii de ori pana acuma, numai ca eu nu pun lapte, reteta o am din bucataria pentru totii o editie mai veche cred ca din 2009 parca, merita sa o incercati este foarte buna

Cris2711

Cris2711 1

26.11.2011, 21:42

bune alivencile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!