Amandine

de silvi0ara in Prajituri, 6 Mai 2010 | 9025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500g ciocolata neagra(80% cacao)
  • 500ml frisca lichida La Dorna
  • 150g zahar
  • esenta de rom
  • coja rasa de portocala
  • Sirop
  • 250g zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Fondant
  • 500g zahar
  • 250ml apa
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri cacao
  • 4 tablete ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Crema:

Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele(eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao)se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si frisca lichida,


Se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata.Se pune apoi la frigider pentru 2 ore.(eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute).


Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.




Blatul:

Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina,cacao si se amesteca bine,apoi se pun albusurile batute spuma tare,amestecand usor de jos in sus.


Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC.pentru 15-20 de minute.Se lasa racit si se taie in 2 pe lungime.

Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:

Se face un sirop clasic din zahar ,lasat sa se caramelizeze,se adauga apa si esenta de rom.Se lasa la racit.

In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie, se insiropeaza ,se adauga crema,al 2 blat si se insiropeaza.Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.




Pentru fondant:

Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros,se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini.


Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute,


se adauga cacao, si patratelele de ciocolata ,se amesteca bine si se lasa putin la racit,sa nu fie foarte fierbinte.Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bain marine.

Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate.


Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.


Se lasa la racit ,sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza dupa preferita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

nadina73 1

08.05.2010, 23:47

vezi ela ce noroc ai tu cu minece te-ai face tu fara mine ela?

Dorothea 1

06.09.2010, 09:52

WOW! Arata foarte bine. Cit timp se tine?

silvi0ara 1

07.09.2010, 21:12

Dorothea ,ce anume?Daca te referi la cate de repede se manaca,atunci e gurgent.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA METRO