American Apple Pie – Placinta cu mere

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 20 Mai 2010 | 12562 vizualizari

 

Placinta cu mere si scortisoara este un desert excelent, savuros si usor. American Apple Pie este foarte usor de facut si foarte economica, fiind in acelasi timp o alegere excelenta pentru o dupa-amiaza pe care doriti s-o petreceti in familie sau cu prietenii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea blatului pentru placinta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 g faina;
  • 350 g unt taiat in cuburi;
  • 2 lingurite sare;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml apa rece.
  • Pentru umplutura aveti nevoie de:
  • 6 mere decojite si taiate cuburi;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de zahar brun;
  • 1 lingurita de scortisoara pulbere;
  • 1 lingurita de suc de lamaie;
  • 1 lingura faina;
  • 50 g unt topit;
  • 1 ou batut cu 2 linguri de smantana.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American Apple Pie – Placinta cu mere:

Se toarna faina in mixer. Se adauga sarea, zaharul si untul. Se amesteca pe lent, aproximativ 2 minute, pana cand se omogenizeaza. Se adauga untul si lasam sa se omogenizeze cat mai bine.

Adaugati jumatate din apa si lasati sa se omogenizeze, dupa care mai adaugati din cand in cand cate putina apa, pana o terminati. Continuati sa adaugati apa in cantitati mici, dar doar pana cand aluatul incepe sa se lege.

Scoateti aluatul din bolul mixerului si faceti o minge. Taiati o treime din aluat, inveliti ambele bucati de aluat in folie de plastic, dupa care introduceti ambele bucati la frigider, minim 30 de minute. Personal, eu prefer sa fac aluatul cu o zi inainte.

Intre timp incalziti cuptorul la 180 de grade. Dupa ce ati scos aluatul de la frigider, presarati faina pe masa, scoateti bucata mai mare din plastic si o intindeti. Dupa ce ati realizat o foaie suficient de mare, infasurati foaia pe intinzator si ridicati-o, asezand-o cu grija in tava. Taiati surplusul de coca de pe marginile tavii si introduceti tava la frigider inca 20 de minute.

Cat sta la frigider, pregatiti umplutura. In castronul cu merele taiate cuburi, se adauga zaharul alb, zaharul brun, sucul de lamaie, scortisoara, faina si untul topit. Se amesteca bine.

Pregatiti a doua foaie de placinta, pe care o intindeti si o taiati in fasii de 2 cm latime. Se scoate tava de la frigider si se adauga merele. Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, marginile benzilor cu marginea foii de jos, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se ung cu oul batut toate portiunile vizibile ale aluatului.

Introduceti tava la cuptor si lasati sa se rumeneasca 60 de minute, la 180 de grade. Cand este gata trebuie sa aiba culoarea maro-auriu. O scoateti de la cuptor dar, inainte de a o servi, lasati-o sa se raceasca. Merge perfect si cu o lingura de inghetata de vanilie alaturi.

SURSA

Daca ti-a placut reteta noastra "American Apple Pie – Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Bucataras 1

20.05.2010, 20:37

Bine ai venit in gashk!

Bucataria_lui_Tavi 1

21.05.2010, 14:41

Bine v-am gasit gasit! Ma bucur ca va place reteta. Mai am si alte retete delicioase.
Iar in legatura cu faptul ca mi-am pus link-ul, desi reteta imi apartine, am o explicatie : la acest link se poate vedea si reteta in imagini step by step. Sunt foarte multe fotografii pe care nu puteam sa le postez aici din motive de spatiu.

adry88 1

11.05.2011, 15:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie