Amestec de condimente mediteraneene

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Reteta de vedeta, 6 Mar 2013 | 6073 vizualizari

 

Sunteti pregatiti pentru o noua lectie despre mirodenii? :)
Citeam intr-una din multele carti pe care le detin in biblioteca mea despre mirodenii, cu titlul "Dieta Mediteraneana" de Myrsini Lambraki, ca plantele aromatice sunt sursa de viata pentru majoritatea preparatelor culinare, dand gust dar si marind valoarea nutritiva a mancarii. De asemenea, sunt atat de multilaterale incat pot transforma preparatele noastre. Pentru bucataria greaca regele plantelor aromatice este oregano, apoi cimbrul, menta si rozmarinul. Pentru bucataria italiana, favoritele sunt busuiocul, salvia si maghiranul. Englezii prefera menta, in timp ce francezii prefera cimbrul si dafinul. Planta favorita a spaniolilor si marocanilor este sofranul. Grecii presara oregano pe peste, carne fripta, branza feta si chiftelute din carne. Tot ei folosesc la infuzii o multime de plante salbatice care in bucataria internationala se folosesc drept condimente.

 

INGREDIENTE

  • piper negru boabe; 
  • oregano uscat; 
  • busuioc uscat;
  • rozmarin uscat;
  • cimbru uscat;
  • menta uscata;
  • sare de mare/ fleur de sel; 
  • frunze de lime; 
  • foi de dafin;
  • salvie; 
  • maghiran; 
  • chimen (optional).
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amestec de condimente mediteraneene:

Toate ierburile si condimentele se amesteca si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic intr-un loc ferit de lumina. Dafinul se macina cu rasnita in cazul in care aveti frunzele intregi. Chimenul se macina si acesta pana se obtine un praf si se include in mix. Amestecul meditereanean sau grecesc se poate folosi la asezonarea carnii de pui, a cartofilor, in orez, la paste, carne de miel. Patru dintre aceste condimente fac parte din amestecul "Herbs de Provence", respectiv: rozmarinul, cimbrul, maghiranul si dafinul.

Despre majoritatea dintre ingredientele amestecului mediteranean, am povestit pe scurt la rubrica "Stiati ca" in diferite postari, insa pe indelete vor urma si alte informatii utile despre modul de folosire, conservare, pastrare si combinare a condimentelor si ierburilor.

Ca si punct comun, busuiocul, cimbrul, dafinul, maghiranul, oregano, patrunjelul, rozmarinul se asorteaza toate cu cartofii prajiti sau la cuptor, in sufleu sau in salata.

Amestecul poate fi folosit si in salata (Ceasar, dar nu numai) ca si dressing amestecat cu iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de condimente mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

08.03.2013, 20:26

Fain!

babi5 1

27.10.2014, 16:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta personala de ciuperci cu orez