Aperitiv bruschete cu leurda si avocado

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2017 | 671 vizualizari

 

Si daca tot e sezonul leurdei, hai sa fac si eu un preparat rapid si bun :). Reteta de fata are putine ingrediente, dar a iesit ceva bun. Ideala ca aperitiv, cat si in timpul postului.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado copt
  • o mana zdravana leurda
  • o lingura arahide prajite
  • o lingura suc lamaie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare
  • ardei iute tocat marunt (optional)
  • paine prajita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bruschete cu leurda si avocado:

Spala bine leurda in cateva ape.


Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec.


Scoate leurda si trece-o prin jet de apa rece. Las-o la scurs. Stoarce leurda si toac-o marunt si adaug-o intr-un castron.


Zdrobeste miezul avocadului cu o furculita, adauga -l peste leurda.


Arahidele le zdrobim intr-un mojar si le adaugam in castron.


Adaugam sucul de lamaie, uleiul, amestecam si potrivim de sare.


Intindem pe felii de paine prajita, ornam cu ardei iute (optional).


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Puteti sa tocati leurda mai mic sau chiar folositi blenderul, eu am vrut sa simta bucatele de leurda cu parfumul ei.

2

Puteti la final sa stropiti cu un pic de ulei de masline.

3

In loc de ardei, puteti orna cu masline tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschete cu leurda si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

30.03.2017, 20:42

Bună ideeee! Mulțumesc!

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:49

gaby_gabytza 1

09.04.2017, 08:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitiv rece