Aperitiv cartofi in crusta de malai

de merisor in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2017 | 5233 vizualizari

 

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le mulțumesc frumos, pentru că tare mult mi-a plăcut combinația.
Nu am preparat-o întocmai ca în rețeta lor, dar a contat mult ideea, pe care eu am prelucrat-o după gustul alor mei.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 5 căței de usturoi
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • busuioc uscat
  • 250 g mălai
  • 1/2 lingură boia de ardei dulce
  • 1/2 lingură boia de ardei afumată
  • 1 linguriță boia de ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi in crusta de malai:

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale.


Adăugăm sare și busuioc uscat.


Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.


Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în funcție de cât de mari sunt.


Amestecăm mălaiul cu boiaua de ardei și o lingură de sare mai mare, nu din cea fină, dar nici prea grunjoasă.


Amestecăm bine cartofii cu compoziția de usturoi, apoi îi trecem prin amestecul de mălai si boia, așa încât să fie bine îmbrăcați pe toate părțile.


Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, până se rumenesc bine și devin crocanți.


Îi servim ca garnitură la friptură, dar merg și simpli cu un sos de usturoi, pentru cei care nu servesc carne.


Sunt de mare efect acești cartofi în crustă de mălai, vă recomand cu încredere rețeta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kytz 1

25.05.2017, 22:42

Arata bine!

dantes 1

26.05.2017, 13:14

Bun!

noiinbucatarie 1

23.06.2017, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu pesmet si cascaval