Aperitiv cartofi in crusta de malai

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2017 | 18170 vizualizari

 

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le mulțumesc frumos, pentru că tare mult mi-a plăcut combinația.
Nu am preparat-o întocmai ca în rețeta lor, dar a contat mult ideea, pe care eu am prelucrat-o după gustul alor mei.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 5 căței de usturoi
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • busuioc uscat
  • 250 g mălai
  • 1/2 lingură boia de ardei dulce
  • 1/2 lingură boia de ardei afumată
  • 1 linguriță boia de ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi in crusta de malai:

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale.


Adăugăm sare și busuioc uscat.


Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.


Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în funcție de cât de mari sunt.


Amestecăm mălaiul cu boiaua de ardei și o lingură de sare mai mare, nu din cea fină, dar nici prea grunjoasă.


Amestecăm bine cartofii cu compoziția de usturoi, apoi îi trecem prin amestecul de mălai si boia, așa încât să fie bine îmbrăcați pe toate părțile.


Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, până se rumenesc bine și devin crocanți.


Îi servim ca garnitură la friptură, dar merg și simpli cu un sos de usturoi, pentru cei care nu servesc carne.


Sunt de mare efect acești cartofi în crustă de mălai, vă recomand cu încredere rețeta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kytz 1

25.05.2017, 22:42

Arata bine!

dantes 1

26.05.2017, 13:14

Bun!

Rahela Velicu 1

23.06.2017, 17:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Margherita

de RODIMUR 7

ieri la 22:02

File de novac cu legume

ieri la 19:45

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

pe 24.02 la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

pe 24.02 la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

pe 24.02 la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pipérade basquaise