Aperitiv clatita (galette) de cartofi

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2017 | 2194 vizualizari

 



Aceasta reteta este o specialitate culinara din regiunea Corrèze - Franta. Este un preparat simplu, o "galetta" de cartofi cu ceapa, usturoi si cu sunca grasa.
Felurile cele mai simple sunt de obicei si cele mai bune :) nu-i asa?
Am adaugat cateva ingrediente in plus, spre deosebire de reteta de baza.
Este o reteta universala cred, puteti da drumul imaginatiei sau o puteti face in functie de produsele din frigider.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/clatita-galette-de-cartofi.html

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi marisori
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 75 g de sunca/bacon grasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de faina - facultativ
  • 1 lingura de sos pesto rosso - facultativ
  • 2 lingura de cascaval ras - facultativ
  • ulei
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatita (galette) de cartofi:


Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare.


Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper.


Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti un pic de ulei si prajiti sunca taiata bucatele.


Puneti deasupra compozitia pregatita, lasati sa iasa apa si asezati-o in forma de clatita.


Faceti o gaura (semineu) in mijloc si puneti un pic de ulei in mijloc si pe margini.


Gatiti la foc potrivit.


Dupa 10 minute, intoarceti galeta cu ajutorul unei farfurii si gatiti inca 10 minute.


Serviti cald, cu o salada verde sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatita (galette) de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

30.04.2017, 20:05

Rahela Velicu 1

01.05.2017, 12:56

Gherca Daniela 1

01.05.2017, 19:20

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza si somon