Aperitiv clatita (galette) de cartofi

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2017 | 859 vizualizari

 



Aceasta reteta este o specialitate culinara din regiunea Corrèze - Franta. Este un preparat simplu, o "galetta" de cartofi cu ceapa, usturoi si cu sunca grasa.
Felurile cele mai simple sunt de obicei si cele mai bune :) nu-i asa?
Am adaugat cateva ingrediente in plus, spre deosebire de reteta de baza.
Este o reteta universala cred, puteti da drumul imaginatiei sau o puteti face in functie de produsele din frigider.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/clatita-galette-de-cartofi.html

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi marisori
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 75 g de sunca/bacon grasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de faina - facultativ
  • 1 lingura de sos pesto rosso - facultativ
  • 2 lingura de cascaval ras - facultativ
  • ulei
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatita (galette) de cartofi:


Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare.


Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper.


Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti un pic de ulei si prajiti sunca taiata bucatele.


Puneti deasupra compozitia pregatita, lasati sa iasa apa si asezati-o in forma de clatita.


Faceti o gaura (semineu) in mijloc si puneti un pic de ulei in mijloc si pe margini.


Gatiti la foc potrivit.


Dupa 10 minute, intoarceti galeta cu ajutorul unei farfurii si gatiti inca 10 minute.


Serviti cald, cu o salada verde sau cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatita (galette) de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

30.04.2017, 20:05

noiinbucatarie 1

01.05.2017, 12:56

Gherca Daniela 1

01.05.2017, 19:20

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de broccoli si branza