Aperitiv clatita (galette) de cartofi

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2017 | 3543 vizualizari

 



Aceasta reteta este o specialitate culinara din regiunea Corrèze - Franta. Este un preparat simplu, o "galetta" de cartofi cu ceapa, usturoi si cu sunca grasa.
Felurile cele mai simple sunt de obicei si cele mai bune :) nu-i asa?
Am adaugat cateva ingrediente in plus, spre deosebire de reteta de baza.
Este o reteta universala cred, puteti da drumul imaginatiei sau o puteti face in functie de produsele din frigider.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/clatita-galette-de-cartofi.html

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi marisori
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 75 g de sunca/bacon grasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de faina - facultativ
  • 1 lingura de sos pesto rosso - facultativ
  • 2 lingura de cascaval ras - facultativ
  • ulei
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatita (galette) de cartofi:

Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare.

Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper.

Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti un pic de ulei si prajiti sunca taiata bucatele.

Puneti deasupra compozitia pregatita, lasati sa iasa apa si asezati-o in forma de clatita.

Faceti o gaura (semineu) in mijloc si puneti un pic de ulei in mijloc si pe margini.

Gatiti la foc potrivit.

Dupa 10 minute, intoarceti galeta cu ajutorul unei farfurii si gatiti inca 10 minute.

Serviti cald, cu o salada verde sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatita (galette) de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele (fara ulei)