Mamaliga in straturi

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2014 | 1068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g malai,
  • 300 g branza telemea
  • 250 g costita/bacon afumat
  • 150-200 ml de smantana
  • 6 oua
  • ulei
  • unt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Se pune apa intr-un ceaun si se sareaza. Lasam sa fiarba si adaugam malaiul, amestecam bine, dam focul mai mic si suntem atenti sa nu se lipeasca mamaliga. Mi-e imi place sa adaug cubulete de unt. Amestecam bine iar cand observam ca mamaliga se desprinde de pe lateralul ceaunului, inseamna ca este facuta si se poate rasturna.


Rasturnam mamaliga si o lasam putin sa se raceasca. Intre timp preincalzim cuptorul la T 180° de grade. Taiem baconul si il vom sota in putin ulei dupa care scoatem si il lasam in asteptare, radem branza pe razatoare mica.


Luam un vas de Yena (Jena) ungem vasul in interior cu putin unt, dupa aceea asezam primul strat de mamaliga, deasupra punem unt cubulete si baconul, adaugam alt strat de mamaliga peste care adaugam branza iar la final al treilea strat de mamaliga peste care adaugam 3 linguri de smantana si branza rasa si vom da la cuptorul preancalzit.


Lasam 20-25 de minute si incercam sa vedem daca este facut preparatul nostru se adauga si oul facut deasupra.


Se poate servi direct din vasul de Jena sau cum am decorat eu ca in imaginile alaturate. Se poate servi suplimentar branza si smantana.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

08.08.2014, 09:29

Rocsi 1

08.08.2014, 11:01

Super!

Panacris 1

12.08.2014, 15:05

Ooo, ce transformare a mămăligii cu brânză și ou! Super fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rapid din aluat de foetaj