Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2017 | 4237 vizualizari

 

Ador genul de covrigei sau biscuiți sărați, îmi plac mai mult decât cei dulci, iar cum în perioada aceasta am dispus și de niște jumări, am preparat  acești covrigei cu jumări și chimen, ușor picanți și crocanți.
Merg de minune printre aperitivele unei mese, sau sunt chiar perfecți de luat la pachet, de ronțăit în fața PC-ului sau TV-ului.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 250 g pastă de jumări
  • 150 g iaurt cremos
  • 550 g făină
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • un praf piper
  • un praf sare
  • semințe de chimen
  • un vârf cuțit bicarbonat
  • 1 plic praf de copt(10 g)
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei cu jumari si chimen:

Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate.

Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere.

Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai puțin semințele de chimen) și le amestecăm.

Adăugăm, apoi, iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul, pasta de jumări și omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Frământăm un aluat elastic, nu prea ferm, dar nelipicios.

Adăugăm făină atât cât aluatul să devină omogen și nelipicios, nu trebuie să fie un aluat ferm ca de pâine.

Acoperim aluatul cu o folie și îl dăm la frigider pentru o oră, sau urmărim până se întărește ușor.

După acest interval de timp, împărțim aluatul în două părți.

O parte o lăsăm în continuare la frigider, iar cealaltă parte o întindem într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime și decupăm covrigeii, cu forma specială.

Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu câțiva stropi de lapte sau apă și un praf de sare și presărăm semițe de chimen peste ei.

Coacem covrigeii cu jumări și chimen pentru 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos și devin ușor crocanți.

După ce scoatem prima rundă de covrigei din cuptor, întindem și a doua foaie de aluat și decupăm restul de covrigei, apoi îi coacem ca și pe primii.

Sunt foarte buni acești covrigei cu jumări și chimen, atât calzi, cât și reci, alături de un ceai sau un iaurt, dar pot fi strecurați și printre aperitivele unei mese de sărbătoare.

Se pot condimenta după gustul fiecăruia, mie îmi plac în mod deosebit cu chimen și nucșoară.

Să vă fie de folos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei cu jumari si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

elucubratiiculinare 1

21.12.2017, 20:01

waw, ce bine suna

Catalina L 1

01.01.2018, 19:32

ce buni or fi, imi plac
un an nou fericit !

RuxyRux 1

25.01.2018, 21:29

N-am mancat niciodata cred...sigur sunt o mare bunatate...arata imbietor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creier de porc pane