Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2017 | 1677 vizualizari

 

Cand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la indemana, reusesc sa le pregatesc ceva gustos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 140 ml apa minerala
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru umplutura:

  • 250 gr spanac decongelat (sau proaspat, putin oparit)
  • 1 ceapa verde
  • 150 gr jambon spaniol feliat
  • 450 gr branza de vaci
  • 250 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • praf de usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza:

Aluatul:

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam.

La final, adaugam uleiul de masline si mai framantam pana este bine incorporat. O sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Il acoperim si il lasam sa dospeasca 30-40 de minute.

Umplutura:

Spanacul decongelat il tocam.

Ceapa verde o taiem rondele.

Intr-o tigaie, incingem uleiul, adaugam spanacul si ceapa verde.

Presaram sare, piper si putin praf de usturoi.

Il inabusim 4-5 minute la foc potrivit, amestecam din cand in cand.

Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se racoreasca.

Incingem o tigaie antiaderenta, rumenim feliile de jambon pe ambele parti, apoi il scoatem pe o farfurie.

Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Branza de vaci o punem intr-un bol si o maruntim cu mana.

Adaugam mozzarella rasa, parmezanul, oul, le amestecam bine.

La final, punem smantana si mararul verde tocat.

Ii dam gust cu sare si piper.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.

Intindem o foaie potrivit de subtire.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, punem foaia de aluat.

Rasturnam spanacul, il nivelam, asezam feliile de jambon, apoi compozitia de branza pe care o intindem bine cu o paleta.


Daca aveti surplus de aluat pe margini, il taiati.

Tarta o introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta.


O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se racoreasca.

O portionam si servim!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.07.2017, 20:51

Ma bucur mult ca iti place, Merisor!

mihaelar63 1

20.07.2017, 10:04

Rocsi esti o comoara Iti rasfeti pe ai tai cu multe bunatati

Rocsi 1

21.07.2017, 18:53

Multumesc din suflet pentru aprecieri, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice