Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Mai 2019 | 2817 vizualizari

 

”Quiche, în bucătaria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...”  Așa spune @Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație. Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, tare fain pe de altă parte;) Aaaaa și e fără ou, așa că se poate folosi și în zilele de post! O nouă rețetă minunată pentru provocarea "retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged sărat Dr: Oetker 500 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Ardei roșu, galben, verde cca. 300 g,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Ceafă de porc prăjită cca. 2 bucăți,
  • Ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • Ouă de bibilică 5 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Sare de mare aromată mediteranean ( salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru decor:
  • Mix de semințe ( susan, mac, in, floarea soarelui, dovleac, negrilică) cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica:

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără apă de data aceasta, se asezonează cu piper și sare.

Între timp ouăle se bat energic cu smântâna și brânza de vaci.

Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, se adaugă umplutura răcită. Peste umplutură se adaugă amestecul de ouă, smântână și tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.

Se servește caldă, dar cel mai bine rece;)

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.05.2019, 20:16

Cat de bine arata! Bravo!

oanapl 1

12.06.2019, 10:11

Yami! Ce bunatate! Dar nu ai precizat in reteta cum ai pregatit carnea si cate minute!

Panacris 1

12.06.2019, 18:45

Multumesc Oana! Am scris la ingrediente, ceafa de porc prajita, adica friptura ramasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv strudel cu carne